Vágólapra másolva!
Nyolc döntővel, s mindjárt Cseh László magyar csúcsával indult a Komjádi uszodában csütörtökön a 108. úszó országos bajnokság, amelyet Széchy Tamás emlékére írtak ki.

Az első finálé a tavaly autóbalesete miatt az ob-ról távolmaradó Kovács Ágnes győzelmét hozta, az olimpiai bajnoknő könnyed úszással, magabiztosan nyert 50 m mellen, nem is olyan sokkal elmaradva országos rekordjától.

Cseh László viszont, aki 13 számban vállalt indulást, alaposan "bekezdett", hiszen már első esti próbáján, az 50 m hát fináléján hazai csúccsal jutott túl. A világbajnok a tavaly elért 25.68 helyett immár 25.60 másodperccel a legjobb idő birtokosa.

Aztán egy bronz után, amelyet 50 m gyorson érdemelt ki, Cseh ismét aranyra váltott: a hátat követően 50 m pillangón győzött, ha ezúttal nem is országos csúccsal, mert ahhoz 46 század hiányzott, de hatalmas fölénnyel a többiek előtt.

A sprintverseny igazi érdekessége amúgy nem az volt, hogy a dunaújvárosi Takács Krisztián megvédte címét, hanem az, hogy az ezüstérmet az "örökös" ferencvárosi Gáspár Zsolt "vadonatúj" székesfehérvári klubja képviseletében szerezte meg. Történt ugyanis, hogy az ob rajtja előtt nem sokkal kiderült: a klub APEH-tartozása miatt a zöld-fehérek úszói nem állhatnak rajthoz az FTC színeiben a bajnokságon, legfeljebb gyorsított átigazolással, más klub versenyzőjeként. Így már most, a nyitónapon bizonyossá vált, hogy a 2006-os ob-n nem születik hivatalos Fradi-siker...

A nők 400 méteres vegyesdöntőjében a két ifjúsági Európa-bajnok megismételte múlt évi párharcát, egyszersmind a tavalyi sorrendet is: nyert Jakabos Zsuzsanna Hosszú Katinka előtt.