Vágólapra másolva!
Az athéni olimpiának a magyar súlyemelés egészét megrázó doppingesetei után az új vezetésű honi szövetség egyik első komoly sikereként könyvelheti el, hogy a 2004-es játékokon negyedikként végzett, ám a sportággal betegsége miatt huzamos ideig felhagyni kényszerült Varga Viktória rendbe jött, szívproblémái elmúltak, s több mint egy évi szünetet követően immár ismét versenyszerűen készül.

Ezt Fehér Tamás, az MSSZ tavaly október 22-én megválasztott elnöke nyilatkozta, jelezve, hogy Vargára nagyon nagy szüksége van a magyar súlyemelésnek, amelynek nemzetközileg is elismert, eredményes versenyzője alig maradt Athén után.

A 24 éves Varga, aki a kisbéri Vállalkozók SE sportolója volt, időközben átigazolt a BKV Előréhez, ahol a volt Eb-érmes Nagy Bernadett irányítja az edzéseit, de - ahogy a szövetség elnöke fogalmazott: - odafigyel rá a válogatottak pár hete munkába lépett új szövetségi kapitánya, Szalai György is. A plusz 75 kilogrammban olimpiai és vb-negyedik, lökésben világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Varga jelenleg Pesten lakik, s várhatóan nemsokára csatlakozhat a válogatott kerethez is.

"A 2008-as pekingi olimpiára már az ez évi világbajnokság is kvalifikál, nagyon nem mindegy tehát számunkra, hogy mennyire erős csapattal tudunk kiállni. Ráadásul Varga Viki nem csupán eredményes emelőként tér vissza, hanem olyan sportolóként is, aki igazi húzóerő, minta, aki munkakedvével, hatalmas munkabírásával valódi egyéniségként képes magával ragadni a többieket is. Persze kell neki is idő, hogy az újrakezdés sikeres legyen, de vele, s a decemberi szülése után várhatóan augusztusban a súlyemeléshez ugyancsak visszatérő olimpiai ezüstérmes Krutzler Eszterrel együtt már ígéretes női válogatottal vághatunk neki a kvalifikációs világbajnokságoknak" - mondta Fehér Tamás.