Vágólapra másolva!
Rostás Gábor, a Postás-Matáv nőiasztalitenisz-csapatának vezetője felháborodásának adott hangot amiatt, hogy az európai szövetség (ETTU) nem reagál hetekkel ezelőtt beadott óvásukra, amely a Bajnokok Ligájára - és sikeres elbírálás esetén - a magyar együttes elődöntős szereplésére vonatkozik.

A fővárosi klub elnöke arról tájékoztatott, hogy először azért fordult panasszal az ETTU-hoz, mert bizonyítékokkal tudja igazolni: az osztrák Linz-Froschbergben játszó hongkongi Lau Szuj Fej és honfitársa, a német Busenbachot erősítő Tie Jana az idény közben Kínában is szerepelt csapatmeccsen, s ez ellenkezik a BL szabályaival.

Rostás hétfőn újabb levelet juttatott el az ETTU főtitkárához, Jeanny Domhoz, amelyben nehezményezi, hogy a jogi bizottság még mindig nem hozott döntést az óvással kapcsolatban, sőt az ETTU már kiírta a női BL elődöntőjét, amelyben az A csoportban első Linz és második Busenbach is szerepel, a magyar együttes - amely eredetileg harmadik lett - pedig nem. Az elnök kiemeli, hogy a kontinentális szervezet más, jelentéktelenebb esetekben szigorúan fellép a csapatokkal szemben.

A Postás-Matáv vezetője a magyar szövetséget (MOATSZ) is támadja, mert szerinte az nem segített nekik az üggyel kapcsolatban. "A nemzeti szövetségeknek azon kívül, hogy nevezik az adott csapatot a sorozatra, nincs beleszólásuk a lebonyolításba vagy a vitás ügyek kezelésébe" - reagált Faragó Judit, a MOATSZ főtitkára. "Ennek ellenére az óvás benyújtása után levélben kérdeztem az ETTU-t, milyen stádiumban van az ügy, s a főtitkártól azt a választ kaptam, hogy már a jogi bizottság foglalkozik vele. Ennél többet mi nem tehettünk."