Vágólapra másolva!
A magyar válogatott kerettagok továbbra is remekül bokszoltak, a legkellemesebb meglepetést azonban Bacskai Balázs, a Vasas-Rica Hungária még junior korú kisváltósúlyú versenyzője okozta az 50. Bocskai István ökölvívó emlékviadalon, a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban.

A csütörtöki negyeddöntők során a 64 kg-os súlycsoportban érdekelt Bacskai 25-13 arányú pontozással verte rutinos horvát ellenfelét, Boris Katalinicet, és lett ezzel már biztos érmes. A fiatal bokszolónak édesapja, a válogatott másod- és a Vasas vezetőedzői tisztét betöltő édesapja, az egykori kiváló ökölvívó, Bacskai Imre adta a tanácsokat.

A 48 kg-os kategóriában a vb-ezüstérmes Bedák Pál döntő fölénnyel győzött német, az 51 kilós debreceni Kalucza Norbert pedig szorosabb mérkőzésen szíriai ellenfelével szemben. 54 kg-ban Bedák Zsolt és Hódosi Zsolt is továbblépett, egy súlycsoporttal feljebb pedig a szombathelyi Kemény János és a debreceni Varga Miklós is kitett magáért, és lett elődöntős.

A 60 kg-os között némi felzúdulás követte a Dudás Tibor-Görbics Gábor összecsapás eredményhirdetését: 27-17-re a válogatott kispesti Dudást látták jobbnak a pontozók, a nézők nem egészen így értékelték a történteket, s ezt fennhangon a nyertes tudtára is adták. Erre a kispesti öklöző "bemutatott" a közönségnek.

A 24. születésnapját pénteken ünneplő vb-bronzérmes Káté Gyula 64 kg-ban nagy fölénnyel győzte le a negyeddöntőben a szombathelyi Kiss Ádámot, 69 kilóban viszont Kállai Tibor, a Vasas fiatalja nem bírt a török Korogluval. Ugyanebben a kategóriában Szili István nyert a román Stanca ellen 29-9-re.

A csütörtöki programot már a helyszínen tekintette meg Eduard Huszainov, az európai szövetség, az EABA nemrégiben megválasztott elnöke.