Vágólapra másolva!

Úszó-Eb: a pólókapus nagyvonalú gesztusa

A nyári budapesti úszó-Európa-bajnokság szervezőbizottsága az elképzeléseket egyeztette az új uszoda kivitelezőivel a margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda tanácstermében tartott szerdai kibővített ülésén. 

Jóllehet a Széchy Tamás-uszoda "látható" része továbbra is csak tervrajzon tekinthető meg - a munkálatok amúgy gőzerővel folynak -, a részletes dokumentációnak hála szinte már mindent a helyére lehet képzelni. Például kijelöltetett a nézők, a VIP-vendégek, a sportolók és persze a média helye a leendő lelátókon, a tévékamerákat is "betájolták" az MTV munkatársaival konzultálva, azaz nincs olyan objektum, amelynek ne lenne meg a helye.

Érdekesség például, hogy a tervek szerint a sajtóközpont a Hajós-uszoda három teniszpályáján áll majd: a tavalyi montreali világbajnoksághoz hasonlóan egy hatalmas sátor szolgál a média képviselőinek munkahelyéül. A szomszédos sportszállóban - az egykori úszókollégiumban - a LEN-irodák kapnak helyet, és a tetőn alakítják ki a VIP-teraszt.

Ruza József, az úszószövetség főtitkára - a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója - örömmel vehette tudomásul a teniszpályákat és a szállodát bérlő Farsang Kft. ügyvezetőjének bejelentését: bár a főszezon kellős közepén lesz az Eb - július 26. és augusztus 6. között -, mindkét objektumot térítésmentesen bocsátja a szervezők rendelkezésére, csupán az adott időszak közüzemi díjainak átvállalását kérte.

E nem mindennapi nagyvonalúság kapcsán érdemes megemlíteni, hogy nevezett cég ügyvezetője az olimpiai és világbajnok vízilabdakapus, Molnár Endre, aki cégtársa, Ökrös Zsuzsanna nevében tette meg e nemes gesztust.

"Ha a szívünkhöz közel álló sportágakon segíthetünk, akkor nem kérdés, hogy megtesszük, szerintem az úszók, vízilabdázók esetében ez a minimum" - jelentette ki Montreal olimpiai aranyérmese.