Vágólapra másolva!

Doppingbotrány előtt a nemzetközi kerékpárszövetség

Wolfram Lindner, az iráni országúti kerékpároscsapat német szövetségi kapitánya szerint a nemzetközi szövetség (UCI) birtokában 40 pozitív doppingminta van 1998-ból.

A 64 éves szakember úgy véli, hamarosan ki fog derülni, kik használtak tiltott szert hét évvel ezelőtt.

"Már nem kell sokat várni és megtudjuk, kik azok, akiknek ügyét eddig eltussolták a nemzetközi szövetségben - mondta Lindner, aki az egykori NDK-ban is szövetségi kapitányként dolgozott a válogatott mellett és rövid ideig Jan Ullrich felkészülését irányította. - Szinte valamennyi profi kerékpáros csapat érintett lesz ebben a botrányban."

Lindner az egykori svájci válogatott kerekes, Rolf Ja:rmann kijelentéseire alapozza állítását.

"Rolf egy ideig nálam készült és tőlem kért tanácsot, hogy mit tegyen, ha mindenki EPO-t használ. Azt javasoltam neki, ha nyugodt öregkort szeretne, akkor ne nyúljon a szerhez, de sajnos nem fogadta meg a tanácsom."

A 39 éves Ja:rmann tizenhárom évig versenyzett a profik között, 1999-ben vonult vissza. "Egyenlő feltételek mellett mértük össze a tudásunkat, ugyanis mindenki egyformán használta az EPO-t" - jelentette ki az egykori kerékpáros a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak még augusztusban adott nyilatkozatában.