Vágólapra másolva!
A 73 kg-os Braun Ákos arany-, a 66 kg-ban érdekelt Ungvári Miklós pedig bronzérmet nyert a kairói cselgáncs-világbajnokságon.

Az Európa-bajnoki címvédő a fináléban az olasz Francesco Bruyerével találkozott, akit korábban az egyetemi vb-n már megvert egyszer. Az első három és fél perc kemény de eredménytelen küzdelemmel telt, majd 2:21 percnél a paksi dzsúdós leszorította ellenfelét. Az előírt 25 másodperc azonban nem jött össze, mivel a rivális 13-nál kibújt az ölelésből. Egyre szembetűnőbb passzivitásáért 35 másodperccel a vége előtt megintették az olaszt, ami sorsdöntőnek bizonyult, ugyanis a hátralévő időben már nem történt értékelhető akció.

"Megvolt a leszorítás, csavargattam a karját is, de a srácnak gumikeze van. Határtalanul boldog vagyok" - nyilatkozta Braun, aki Kovács Antal (95) 1993-as hamiltoni diadala után a magyar cselgáncssport második világbajnoka lett.

A 66 kg-osok bronzmeccsén Ungvári a spanyol Oscar Penasszal csapott össze. Az apró termetű ellenfél végig védekezésre kényszerült a folyamatosan támadó, kirobbanó formában lévő kecskeméti Európa-bajnok ellen, aki 2:25 percnél vazarit dobott rajta. Mivel a magyar még egy kokát is kapott, ezután már "belefért" a három intés: Ungvári a dicsőséges harmadik helyen végzett.

"Rettentően fáj a combom, nem gondoltam volna, hogy sikerül. Az elején jó voltam, aztán egyre gyakrabban jött előre a spanyol, és a hajrában már nagyon nehéz dolgom volt, szerencsére kitartott az előnyöm" - mosolygott fáradtan a februári Hungária-kupa győztese.

Hadfi is beszállhat vasárnap

Elképzelhető, hogy mégsem két, hanem három magyar résztvevője lesz a világbajnokság vasárnapi küzdelmeinek. Hadfi Dániel, a csütörtökön 100 kg-ban 7. helyen végzett kiválóság ugyanis azt fontolgatja, hogy elindul a zárónapra kiírt abszolút kategóriában is. "A karomban és a lábamban is van még izomláz, a fejem eléggé viharvert, de mégiscsak vb-n vagyunk, úgyhogy lehet, hogy elvállalom. Este megnézem a nehézfiúk sorsolását, ha nem kerülök össze egy 160 kilós óriással, és fizikailag is sikerül regenerálódnom, akkor beszállok" - mondta a Honvéd dzsúdósa, aki - a két nappal ezelőtti öt meccse emlékeként - arcán megannyi zúzódással üldögélt és walkmanezett a lelátón. Egyelőre tehát csak Burján László (60) és Csernoviczki Éva (48) szereplése vehető biztosra vasárnap.