Vágólapra másolva!
Botrányos körülmények között kezdődött meg a férfi teniszezők Davis-kupájának negyeddöntője Sydneyben, ahol az első nap után a házigazda ausztrálok 1-0-ra vezetnek Argentína ellen.

A pénteki nyitómérkőzésen Lleyton Hewitt négy szettben, rendkívül feszült légkörben győzte le Guillermo Coriát. A vendégeket erősítő kiválóság szerint ellenfele ezúttal sem fukarkodott a sportszerűtlen megnyilvánulásokkal: "Meg tudtam volna ölni. Felváltva becsmérelt engem, illetve Alberto Mancini kapitányt, minden hibámat megünnepelte, és végig rettentő agresszívan viselkedett. Még akkor sem szeretnék olyan lenni, mint ő, ha soha többé nem nyernék meg egy tornát sem. Sok más játékosnak sem tetszik a viselkedése, ezért tervezzük, hogy valahogyan fellépünk ellene."

Riválisa visszautasította a vádakat, sőt, Coriát okolta a vészterhes hangulatért: "Nem mondtam neki semmit, pedig még a bíró felé is köpött, és térfélcserénél szándékosan meglökött a vállával. Mancini minden második labdamenetet megbeszélt a játékvezetővel, Coria pedig felém fordulva a lágyékához nyúlkált, úgyhogy egyszer átszóltam, hogy megtalálta-e, amit keresett. De azt hiszem, nem ért angolul."

Hewittnak már a januári Australian Openen is meggyűlt a baja az argentinokkal: a harmadik fordulóban Juan Ignacio Chela egy térfélcserénél feléje köpött, majd a negyeddöntőben David Nalbandian készakarva nekiment a hálónál.

A második meccs Wayne Arthurs és Nalbandian között sötétedés miatt félbeszakadt.

Állás az 1. nap után:
Ausztrália - Argentína 1-0
Lleyton Hewitt - Guillermo Coria 7:6 (7-5), 6:1, 1:6, 6:2
Wayne Arthurs - David Nalbandian 3:6, 6:7 (8-10), 7:5-nél félbeszakadt