Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel, a 200 méteres mellúszás athéni olimpiai ezüstérmese nem indul a júliusi montreali világbajnokságon, nyilatkozta kedden kora délután a versenyző és edzője, Széles Sándor. A hír azonban pár óráig élt csupán, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás ugyanis visszavonatta Gyurtával a bejelentést.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Gyárfás Tamás visszavonatta Gyurta Dániellel azt a bejelentést, amelyben a 200 m-es mellúszás olimpiai ezüstérmese közölte: nem indul a júliusi, montreali világbajnokságon.

Gyurta vb-szereplésének lemondását követően a MÚSZ elnöke beszélt a Gyurta-családdal és megállapodtak abban, hogy Dániel visszavonja korábbi döntését.

"Az eredmények ismeretében az országos bajnokságot követően az eredeti terveknek megfelelően a Magyar Úszó Szövetség elnöksége jelöli ki a vb-re utazó csapatot" - nyomatékosította a szövetség vezetésének álláspontját Gyárfás Tamás.

Kiss László szövetségi kapitányt meghökkentette Gyurta első bejelentése, amelyben közölte, visszalép a vb-től. "Mindkettőjükkel beszéltem a gyengén sikerült római verseny után, s legnagyobb megdöbbenésemre azt közölték velem: úgy érzik, nem sikerült a felkészülésük. Én úgy vélem, idegileg túl sok volt az, ami Athén után történt, túl nagy volt a médiafelhajtás Dani körül, figyelmét az olimpiát követő egyéb dolgok elvonták az úszástól."

A kérdésre, hogy végképp le kell-e mondani Gyurta ez évi világbajnoki szerepléséről, Kiss László így válaszolt: "Ha azt mondják, semmiképpen nem vállalja Dani az indulást Montrealban, el kell fogadnom, mert tény, hogy ha leég, annak sincs értelme. Ám én azt szeretném, hogy ha az országos bajnokságig vagy éppen az ob-n, amely a jövő héten lesz, megúszná a vb-szintet, és egy jó Gyurtával mehetnénk Kanadába."