Vágólapra másolva!
Molnár Krisztina és Tóth Lívia révén szép magyar sikerek is születtek a Dohában rendezett atlétikai Szuper Grand Prix-n: előbbi rúdugrásban, míg utóbbi 3000 méteres akadályfutásban lett harmadik.

Molnár ráadásul csak több kísérletszámával szorult a dobogó legalsó fokára, ugyanis a második Thorey Elisdottir szintén 4,20 méterig jutott. A győzelmet az ukrán Anzsela Balahonova szerezte meg 4,35 méterrel. Tóth Lívia egy ugandai és kenyai versenyző mögött 9:41.48 perces idővel ért harmadikként célba.

A hatalmas érdeklődéssel várt férfi 100 méter a portugál Francis Obikwelu fölényes sikerét hozta. Az olimpiai ezüstérmes klasszis ezzel "visszavágott" az Athénban őt megelőző amerikai Justin Gatlinnak, aki ezúttal harmadik lett. A második helyet a 200 méteren olimpiai bajnok Shawn Crawford szerezte meg.

"Nem lepett meg az eredmény. Ez egy édes reváns a tavalyi vereségemért. Nagyon sokat dolgoztam az elmúlt hónapokban, de ez most kifizetődött" - mondta a 10.14 másodperccel diadalmaskodó Obikwelu. Gatlin sem volt elkeseredve, mert mint mondta, még csak a szezon elején járnak, s ő a Helsinkiben sorra kerülő világbajnokságra készül.