Vágólapra másolva!
A nőitenisz-világranglista éllovasa, Lindsay Davenport úgy gondolja, akkor van a legnagyobb esélye megnyerni a májusi francia nyílt bajnokságot, ha kihagyja a Roland Garrost felvezető európai salakpályás versenyeket, és inkább családja körében pihen.

"Meggyőződésem, hogy csak akkor indulok győzelmi esélyekkel, ha gyakorlatilag a verseny előtt érkezem meg Párizsba, és keménypályás teniszt játszok a salakon. Másrészt, ha sokáig távol vagyok az otthonomtól, akkor rám tör a honvágy, és boldogtalan leszek. Ha pedig nem vagyok boldog, nem tudok jól játszani" - fejtegette a 28 éves amerikai sztár.

A 28 éves játékos azért két viadalt mégiscsak beiktat programjába, s részt vesz a hétfőn kezdődő, charlestoni Family Circle Cup elnevezésű WTA-viadalon, s egy hét múlva pályára lép a Fed-kupában is.

A Grand Slam-viadalok közül egyedül a Roland Garros trófeája hiányzik Davenport gyűjteményéből (US Opent 1998-ban, Wimbledont 1999-ben, Australian Opent pedig 2000-ben nyert), eddigi legjobb eredménye a francia fővárosban egy elődöntő volt még 1998-ban, azóta viszont még a negyeddöntőig sem jutott el.

Davenport a hét végén Amelia Islanden diadalmaskodott, s harmadik floridai sikerével utolérte a torna történetében korábban szintén triplázó Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf, Gabriela Sabatini kvartettet.

[origo]/(MTI)