Vágólapra másolva!
Athén két bajnoknője, a kétszeres olimpiai győztes Janics Natasa és a páros hajóban előtte lapátoló Kovács Katalin is tagja lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sport Bizottságának.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása. A szervezet vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik. A Sport Bizottság elnöke, Buzánszky Jenő köszöntötte a két új tagot, akik, mint kiderült, Wichmann Tamás ajánlására, illetve felkérésére kerültek az elit társaságba, hiszen az induláskor a labdarúgó Aranycsapat még élő tagjai kezdték el a munkát.

"Mindketten örömmel fogadtuk el a felkérést, nagy megtiszteltetés. Ha csak egy-egy felejthetetlen nappal tudunk segíteni a gyerekeknek, már az is nagyon sokat számít, de azon leszünk, hogy minél több szép pillanatot szerezzünk nekik. Még elég furcsán érzem magam a bőrömben, amikor egy-egy versenyen összesúgnak a hátam mögött a kislányok, hogy nézd, ott a Kovács Kati, vagy úgy jönnek oda hozzám, hogy te vagy a példaképem. Ez hihetetlenül jó érzés. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer én lehetek valakinek a példaképe, büszke vagyok erre" - vallotta be Kovács Katalin.

Forrás: MTI

"Amikor pici voltam, nekem is voltak példaképeim, sőt most is vannak, igaz, nem csak a sportból. Mindig is próbáltam segíteni a gyerekeknek, mert nagyon-nagyon szeretem őket. Minden embernek arra kell törekednie, hogy ne csak magának, hanem másnak is segítsen. Mostanában érzem azt, amit Kati már évek óta, hogy mindenki minket akar megverni. Mi viszont ezt szeretnénk megakadályozni, és ezért nagyon keményen edzünk. De ha az időnk engedi, bekapcsolódunk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenységébe, mert azért vállaltuk el a felkérést, hogy mi is részt vehessünk ebben a nemes munkában" - mondta Janics Natasa.