Vágólapra másolva!
Moszkvában, a Szuperbajnokság nyolcadik fordulójában a két éllovas rangadóját Szergej Rublevszkij megnyerte. Az orosz huszárjátékban egyszerű eszközökkel játszotta túl Dmitrij Jakovenkot, és egy pont az előnye. Peter Szvidler és Vagyim Zvjagincev partija remivel végződött, hármas holtverseny a második helyen. Megszerezte első győzelmét Alekszej Drejev, a meráni változatban könnyen kényszerítette megadásra Jevgenyij Barejevet. Ismét remizett Vlagyimir Kramnyik, s három fordulóval a befejezés előtt csak 4 pontja van.

A bajnokság mezőnyében Szergej Rublevszkij Élő-pontszámát tekintve csak a nyolcadik helyre volt rangsorolva, s a papírformával nem törődve három fordulóval a befejezés előtt teljes pont az előnye. Rublevszkij az orosz huszárjáték ellen ezúttal más változattal rukkolt ki, s választását teljes siker koronázta. Átmeneti gyalogáldozattal meggyengítette a sötét királyszárnyi gyalogszerkezetet, s előnyét magabiztos játékkal fokozta győzelemig. Dmitrij Jakovenko elvesztette veretlenségét.

A forduló másik két rangadója, Kramnyik és Morozevics, valamint Szvidler és Zvjagincev játszmája kisebb küzdelem után lett remi. Alekszej Drejev megszerezte első győzelmét, a rossz rajt után felzárkózott Jevgenyij Barejevet könnyen kényszerítette megadásra. A meráni változat egyik éles folytatásában Barejev új tervvel próbálkozott, de kísérlete gyorsan zátonyra futott. Először nyert Alekszandr Motylev, hathatós segítséget kapott ehhez Szergej Volkovtól. A két nyeretlen résztvevő, Jevgenyij Tomasevszkij és Alekszandr Halifman gyorsan remizett.

A 8. forduló eredményei:
Szvidler (2740) - Zvjagincev (2653) döntetlen (Szicíliai védelem, 32)
Motylev (2632) - Volkov (2614) 1 - 0 (Francia védelem, 44)
Tomasevszkij (2564) - Halifman (2653) döntetlen (Réti megnyitás, 21)
Rublevszkij (2652) - Jakovenko (2644) 1 - 0 (Orosz huszárjáték, 50)
Drejev (2694) - Barejev (2675) 1 - 0 (Vezércsel, 33)
Kramnyik (2739) - Morozevics (2707) döntetlen (Szláv védelem, 26)

A bajnokság állása:
1.Rublevszkij 6 pont
2-4. Szvidler, Jakovenko és Zvjagincev 5
5. Barejev 4,5
6-7. Kramnyik és Morozevics 4
8-9. Drejev és Motylev 3,5
10-11. Halifman és Tomasevszkij 2,5
12. Volkov 2

A 9. forduló párosítása:
Barejev - Szvidler
Zvjagincev - Motylev
Volkov - Tomasevszkij
Halifman - Rublevszkij
Morozevics - Drejev
Jakovenko - Kramnyik