Vágólapra másolva!
A Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú vb-övéért rendezett szombati berlini összecsapást kihívója, az orosz Nyikolaj Valujevvel szemben elveszítő John Ruiz menesztette edzőjét, Norman "Stoney" Stone-t - jelentette a Boston Herald.

Az újság szerint a válást elsősorban az idézte elő, hogy a tréner a meccs után botrányosan viselkedett: elvette az övet Valujevtől, rohangált vele a ringben, és csak a biztonsági emberekkel, valamint az orosz öklöző táborához tartozó Hagen Seveckével vívott "közelharc" után adta azt vissza. Ruiz szerint ezzel a viselkedéssel óriási erkölcsi kárt okozott a csapatának.

A 213 cm magas, 147 kg súlyú Valujev a 12 menetes mérkőzésen pontozással verte az amerikai címvédőt. A "Kelet szörnyetegeként" is emlegetett 32 éves öklözőt három bíró közül kettő látta jobbnak, az egyik 116-114, a másik 116-113 arányban, míg a harmadik pontozó döntetlenre - 114-114-re - hozta ki a csatát. A Max Schmeling aréna 10 ezres nézőközönsége meglepődve, Ruiz tábora pedig felháborodva fogadta az eredményhirdetést, a publikum hangos füttyszóval tudatta nemtetszését annak ellenére, hogy elméletileg a Németországban készülő orosznak szurkolt.

Valujevnek - aki a legmagasabb és legsúlyosabb nehézsúlyú bokszvilágbajnok - továbbra is hibátlan a mérlege a profik között: eddig 44 mérkőzést vívott, és mindannyiszor győztesként hagyta el a ringet.