Vágólapra másolva!
Matolcsi József legyőzte az osztrák Gotthard Hintereggert, s ezzel megszerezte  a Boksz Világalapítvány (WBF) gazdátlan nagyváltósúlyú világbajnoki övét. A londoni gálán a 29 éves magyar öklöző gyakorlatilag minden menetben óriási fölényben volt, s 11 menet alatt nyert.

Matolcsi jóvoltából hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, s az elején még úgy látszott, hogy Hinteregger is felvette a ritmust, mígnem az első menet végén egy fantasztikus bal-jobb kombináció után az osztrák bunyós padlóra került, de üggyel-bajjal felállt. A leütés tulajdonképpen meg is adta az összecsapás alaphangját, mert Hinteregger ettől kezdve már tartott a magyar öklözőtől, és szinte kizárólag védekezett.

Aztán a 11. menet vége meghozta a döntést. A rendkívül fáradt Hinteregger folyamatosan fogásba menekülve próbálta meg állva megúszni az utolsó perceket, a második perc elején padlóra is került, viszont ez inkább lökéstől, mintsem ütéstől történt, de Mickey Vann mérkőzésvezető számolt rá. Ekkor Matolcsi megérezte, hogy be lehet fejezni a találkozót, folyamatosan támadott, és a bíró öt másodperccel a menet vége előtt a rivális védekezésképtelensége miatt beszüntette a csatát.

Matolcsi pályafutása első vb-övét szerezte meg.