Vágólapra másolva!

Martina Hingis jövőre visszatér

Jövőre visszatér a WTA-versenyekre Martina Hingis, a női teniszezők világranglistájának korábbi éllovasa.

"Mindig is sajnáltam, hogy a sérüléseim rövidre szabták a pályafutásomat, és arra kényszerítettek, hagyjam abba a játékot" - közölte a 25 éves svájci exklasszis.

"Bevallom, élveztem a pályán kívül zajló életet is, hiszen sok olyan dolgot megismerhettem, amelyre korábban nem volt időm vagy lehetőségem. Ennek ellenére hiányzott a tenisz és a világszínvonalon való versenyzés. Szeretném kipróbálni, hogy a mai éljátékosok ellen mire vagyok képes, és hogy egészséges tudok-e maradni hosszabb távon is úgy, hogy rendszeresen pályára lépek."

Hingis makacs bokasérülése miatt 2002 végén volt kénytelen felhagyni a profi tenisszel. Karrierje során öt egyéni Grand Slam-diadalt aratott, a világranglistát pedig összesen 209 héten át vezette.

Hosszú kihagyás után idén februárban - jótékonysági céllal - szerepelt ugyan egy thaiföldi tornán, de már az első fordulóban kikapott. Akkor leszögezte: nem tervezi, hogy visszatér a WTA-versenyekre.

A januári, Australian Open szervezői már jeletzék, hajlandóak szabadkártyát biztosítani Hingis számára. "Egyelőre bizonytalan, hogy már Melbourne-ben ütőt ragad-e, de ha igen, háromszoros bajnokként természetesen helyet kap a főtáblán" - jelentette ki Paul McNamee, az idénynyitó Grand Slam-torna főigazgatója.