Vágólapra másolva!
Bode Miller amerikai síző kijelentette: amióta a tiltott szerek liberalizációja mellett foglalt állást, a doppingellenőrök célpontja lett. A 28 esztendős sztár - aki az előző idényben 22 év szünet után első amerikaiként nyerte meg az összetett Világkupát - a múlt hónapban beszélt arról, hogy szerinte egyes doppingszereket legalizálni kellene, vagy pedig a határértékeket kellene mérsékelni.

"Azóta minden héten úgy mond véletlenszerű ellenőrzéseknek kell alávetnem magam. Az ellenőrök állítják, hogy ezek véletlenszerű tesztek, de ez inkább célzott, ellenem irányuló kontroll-sorozat. A versenyzőtársaim a szezonban legfeljebb két alkalommal estek át vizsgálaton" - mondta Miller, aki hamarosan ügyvédet fogad fel, és panaszos levelet ír a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) részére.

A klasszis azt is elárulta, hogy ezeken kívül volt olyan véletlenszerű teszt, amire nem ment el: "Egyszer csak hívtak, hogy két óra múlva jelenjek meg, azonban a megadott helytől hat órai távolságra voltam."

A sportolóknak másfél év alatt kétszer lehet véletlenszerű ellenőrzést kihagyniuk, és a harmadik mulasztás számít pozitív doppingesetnek.