Vágólapra másolva!
A svájci világelső Roger Federer és az argentin David Nalbandian jutott döntőbe a férfi teniszezők 4,45 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján, Sanghajban. A párosok viadalában meglepetésre az elődöntőben kiesett az elmúlt két évben diadalmaskodó amerikai Mike és Bob Bryan testvérpár.

Ennél simábban nem masírozhatott volna be az idényzáró torna döntőjébe Roger Federer, az argentin Gaston Gaudio ugyanis játékot sem nyert a svácji világelső ellen. A sorozatban harmadik év végi diadalára készülő Federer - aki sorozatban 35. meccsét nyerte meg - mindössze 49 perc alatt ütötte ki a Roland Garros tavalyi bajnokát.

Federer a párizsi Grand Slam-torna elvesztett elődöntője, azaz június 3. óta nem kapott ki, és Gaudio kiütésével 81/3-ra módosította idei fantasztikus győzelmi mérlegét. Ezzel már csak egy sikerre van a legendás John McEnroe 1984-ben felállított rekordjától (82/3).

A címvédő döntőbeli ellenfele az argentin David Nalbandian lesz, aki szintén két játszmában - s az első szettet ugyancsak 6-0-ra nyerve - legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót.

Eredmények, elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Gaudio (argentin, 7.) 6:0, 6:0
Nalbandian (argentin, 8.) - Davigyenko (orosz) 6:0, 7:5

páros, elődöntő:
Llodra, Santoro (francia) - M. Bryan, B. Bryan (amerikai) 6:3, 7:6 (9-7)
Paes, Zimonjic (indiai, szerb-montenegrói) - Black, Ullyett (zimbabwei) 6:3, 6:4