Vágólapra másolva!
A nőknél a Statisztika játékosa, Molnár Zita megvédte címét, a férfiaknál pedig a 2001-ben győztes Fazekas Péter (Langenlois) diadalmaskodott az asztaliteniszezők Top 12 bajnokságán, Csömörön.

Az elődöntőben Molnár kétszer is szetthátrányba került klubtársával, Fazekas Máriával szemben, 1-2 után azonban már megállíthatatlan volt. A másik ágon Póta Georgina gondoskodott arról, hogy tisztán Statisztika-finálét hozzon a viadal, ugyanis nagy csatában, hétjátszmás mérkőzésen verte a Postás-Matáv versenyzőjét, a korábban kétszer is Top 12-bajnok Éllő Vivient.

A döntőben inkább Póta számított esélyesebbnek, ennek ellenére Molnár 2-0-ra, majd 3-1-re is elhúzott. Riválisa erejéből még futotta az egyenlítésre, a döntő szett azonban a tavalyi győztesé lett, aki így pályafutása során másodszor nyerte meg az ob utáni legrangosabb hazai egyéni versenyt.

A férfiaknál meglepetéseket hozott az elődöntő: az addigi két veretlen asztaliteniszező, a címvédő Jakab János (BVSC), valamint Pázsy Ferenc (Plüderhausen) egyaránt kikapott, előbbit a Langenlois-ban légióskodó Fazekas Péter, utóbbit a Kecskeméti Spartacus éljátékosa, Demeter Lehel búcsúztatta, ráadásul simán.

A finálé aztán a várakozásoknak megfelelően szoros csatát hozott: Fazekas előbb 2-0-ra, majd 3-2-re vezetett, de ellenfele mindkétszer egyenlíteni tudott. Aztán a döntő játszma, s így a meccs is a 2001-ben győztes Fazekas sikerét hozta, így Demeternek még várnia kell élete első Top 12-bajnoki címére.

Eredmények
férfiak, elődöntő
Fazekas Péter (Langenlois) - Jakab János (BVSC) 4-0 (8, 3, 8, 10)
Demeter Lehel (Kecskeméti Spartacus) - Pázsy Ferenc (Plüderhausen) 4-1 (-5, 9, 5, 10, 8)
döntő
Fazekas - Demeter 4-3 (9, 8, -6, -10, 8, -10, 7)

nők, elődöntő
Póta Georgina (Statisztika) - Éllő Vivien (Postás-Matáv) 4-3 (9, -9, 6, -11, -8, 6, 3)
Molnár Zita (Statisztika) - Fazekas Mária (Statisztika) 4-2 (-9, 5, -5, 10, 6, 6)
döntő
Molnár - Póta 4-3 (6, 4, -7, 9, -7, -7, 6)

Az 1951 óta létező versenyforma a szövetség tiszteletbeli elnökének, a 2001-ben elhunyt Lakatos Györgynek az ötlete volt, emlékének adózva - a tavalyi évhez hasonlóan - a férfi és a női győztes a Lakatos György-kupát vehette át.