Vágólapra másolva!
Beer Shevában, a sakkcsapat-világbajnokság hetedik fordulójában a vezető kínai válogatott újabb szenzációs győzelmet ért el. Az Egyesült Államok együttese ellen 3,5-0,5-re nyert, és két fordulóval a befejezés előtt előnyét négy pontra növelte. Az örmények a kínai női csapat legyőzésével feljöttek a harmadik helyre. Meglepetésre a grúzok legyőzték a jóval esélyesebb izraeli gárdát. A címvédő ukrán válogatott erejéből csak 2-2-re futotta Kuba ellen. A nyolcadik fordulóban örmény-kínai rangadó lesz.

Folytatta fantasztikus sikerszériáját a kínai válogatott. A 6. sakkcsapat-világbajnokság hetedik fordulójában 3,5-0,5-re győzték le az Egyesült Államok együttesét. Az éltáblán Bu Xiangzhi is jobban állt Oniscsuk ellen, az amerikai nagymester nehéz védekezéssel harcolta ki a döntetlent.

A másik három partiban sorban születtek meg a kínai nyerések, hol viharos támadás, hol kiskombináció eredményeként. A legmeglepőbb az amerikai Novikov nagy bakija volt, jobb állásban nagyot hibázott.

A szenzációs eredménnyel a kínai csapat már négy ponttal vezet az orosz gárda előtt. Szvidlerék szabadnaposak voltak, s bánatosan figyelhették, hogy az egykori szovjet utódállamok sakkozóit "leigazoló" amerikaiak könnyedén adták meg magukat.

Változatlanul gyengélkednek az ukránok, mindössze 2-2-re futotta erejükből a kubaiak ellen. Az első táblán Ivancsuk végre hírnevéhez méltóan játszott, szépen győzte le Bruzont. A harmadik táblán azonban Eljanov botlott, s egyelőre a címvédő gárda csak a negyedik a táblázaton.

Az örmények 3-1-es győzelemmel harmadikok, s a nyolcadik fordulóban a vezető kínai együttessel mérkőznek meg. A rossz kezdés után feljavultak a grúzok. A három döntetlen mellett Szutovszkij kellően át nem számolt tisztáldozata vezetett az izraeli együttes harmadik vereségéhez.