Élő:
Vágólapra másolva!
Bár a műkorcsolyázóknál már javában tart szezon, a korábbi Eb-negyedik helyezett Póth Diána csak a hét végi zágrábi Golden Spin, azaz "aranyforgás" elnevezésű nemzetközi versenyen méreti meg magát először.

- Mi az oka annak, hogy a szezonban még nem indult versenyen? - kérdeztük a 24 éves korcsolyázónőt.
- Ha rajtam múlik, négy hete a bécsi Karl Schäfer-emlékversenyén már ott lettem volna, de ezt kinevezték olimpiai kvalifikációs viadalnak, és az osztrákok azokból az országokból nem fogadtak indulókat, amelyek már rendelkeztek kvótával. Illetve jégtáncban fogadtak, mert erre kevesen neveztek, viszont a nőknél nagy volt a létszám, amelyet nem akarták még tovább növelni. Így ez a verseny a számomra kiesett, de a hét végén Zágrábban már jégre lépek.

- Hogy néznek ki a programjai?
- A kűröm Sarah Brightman számára, a Háremre készült, vagyis keleti zene, a rövid programomé pedig blues jellegű. Ami a tartalmi részt illeti, a legnagyobb változás az, hogy idén kombinációban tripla Lutz, dupla toe-loopot ugrom, valamint lépésből tripla flipet. S mivel a Lutz és a flip a nehezebb ugrások közé tartozik, a programjaim kétségkívül erősebbek lettek.

- S ezekhez milyen ruha készült el?
- Az a helyzet, hogy ezzel kicsit elcsúsztam, mert az új ruháim még nem készültek el, de amikor indulok Zágrábba, már meglesznek. Most is ugyanaz a varrónő készíti, aki korábban, alakra nem változtam, így biztos vagyok benne, hogy passzolnak majd rám.

- Hogy érzi, a felkészülése jól sikerült?
- Szerintem igen, de ebből az én esetemben nem lehet messzemenő következtetést levonni. Mondhatni, hogy én amolyan "edzéskirálylány" vagyok, akinek a gyakorláson szinte minden sikerül, a versenyeken viszont már nem ilyen szép a kép... Majd meglátjuk, hogy lesz, én mindenesetre bizakodó vagyok.

- Az már biztos, hogy a jövő évi téli olimpián a női mezőnyben két indulónk lesz, miután a moszkvai vb-n Sebestyén Júlia és Pavuk Viktória együttesen két, nem névre szóló kvótát szerzett. Mennyi esélyt ad arra, hogy az egyik magyar versenyzőként ott lehet Torinóban?
- Mindenhol azt olvasom, már eldőlt, hogy Juli és Viki megy az olimpiára, és ezzel kapcsolatban sok mindent nem tudok mondani. Csak annyit, bízom benne, hogy az országos bajnokságon olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel még esetleg én is szóba kerülhetek az utazók kijelölésénél.

Forrás: [origo]

Képgaléria Póth Diánáról

- Más téma: milyen sűrűn jár Angliába, közelebbről Wolverhamptonba, az ottani labdarúgócsapatban légióskodó vőlegényéhez, Gyepes Gáborhoz?
- Most hirtelen nem is tudom, hogy háromszor vagy négyszer voltam kint nála, de ő is rögtön jön haza, amint lehetősége van rá. Tulajdonképpen kéthetente találkozunk. S igazán nem bánom, hogy a válogatottunk hamarosan a görögök elleni játszik, és itthon készül majd a keret.

- Igaz, hogy jövőre betervezték az esküvőt?
- Bizony igaz!

Fábik Tibor