Vágólapra másolva!
Három évre, egészen pontosan a pekingi olimpia végéig szóló támogatói szerződést kötött a HVB Bank a Magyar Öttusa Szövetséggel.

A hivatalos bejelentésre sajtótájékoztató keretében került sor, melyen Matthias Kunsch vezérigazgató többek között arról beszélt: a pénzintézet tisztában van társadalmi felelősségével, továbbá azzal, hogy közös érdek az ország sikeressége. Éppen ezért támogatja a kultúrát, illetve segít egészségügyi intézményeket, s áll a sport területére lépve mostantól az öttusa mögé.

Császári Attila, a szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a HVB a legjelentősebb támogatójuk, s partnerré válása már csak azért is fontos, mert általa a sportág megítélése más dimenzióba kerülhet.

"Eddig nem volt igazán tartós banki kapcsolatunk, most megtört a jég. Egyelőre még nem kellett versenytárgyalást tartani a sorban állóknak, de a mostani együttműködéssel minden bizonnyal nő a sportágunk értéke" - mondta, s a szerződés létrejöttének előfeltételeként az öttusa tizenkét hazai olimpiai bajnokát, illetve a felnőtt világbajnokságokon megszerzett száz érmet említette.

Az MTI-nek a kontraktus pénzügyi hátterét firtató kérdésére ugyanakkor sem Császári Attila, sem Matthias Kunsch nem adott pontos választ. Előbbi annyit mondott, hogy a három év alatt befolyó pénz olyan nagyságrendű, amilyenre eddig nem volt példa, s a segítség biztonságot nyújt a hétköznapokra.

Utóbbi hozzátette, a pénzügyi támogatáson túl figyelembe kell venni a közös reklámtevékenységet is, mellyel a sportág is jól jár. Példaként említette az olimpiai bajnok, háromszoros egyéni világelső Vörös Zsuzsannát lovon megjelenítő - a bankot és a sportágat népszerűsítő - épülethálót, melyet Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky és az Andrássy út sarkán felújítandó ház homlokzatára húztak fel. A vezérigazgató egyúttal - ugyancsak kérdésre reagálva - közölte: mecenatúráról és klasszikus szponzorációról van szó, vagyis túl a segítő szándékon, a jól felfogott érdek is a megállapodás mellett szólt.

A bejelentésen a sportág több korábbi és jelenkori kiválósága, így például Kovácsi Aladár, Szondy István, Németh Ferenc, Móna István és Vörös Zsuzsanna is jelen volt.