Vágólapra másolva!
Lamperth Mónika sportot felügyelő belügyminiszter és Mandur László, az Országgyűlés alelnöke szerdán a Parlament Vadász-termében fogadta és köszöntötte az idei világ- és Európa-bajnokságon sikeresen szerepelt kajak-kenu válogatott tagjait és vezetőit.

Az ünneplésre volt is ok, hiszen a július végi, poznani kontinensviadalon 6 arany-, 7 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett a magyar csapat, míg az augusztus végén, Zágrábban rendezett vb-n 6-3-3 volt a mérleg.

"Önök révén a magyar kajak-kenu sport idén is meg tudta őrizni azt a pozíciót, amit az elmúlt évtizedek alatt kiharcolt magának. Mindannyian büszkék lehetünk ezekre a sikerekre, és köszönettel tartozunk önöknek azért, hogy együtt örülhettünk" - mondta Mandur László, aki azt is hangsúlyozta, hogy a 2005-ös utánpótlásversenyeken mutatott produkcióra alapozva nemcsak a jelen fényes, de a jövő is az lehet.

A belügyi tárca vezetője a sikerek kapcsán elsősorban azt emelte ki, hogy a világ- és Európa-bajnok sportolók teljesítményükkel példát mutatnak, és őket követve sok gyermek és család kap kedvet a kajakozáshoz és kenuzáshoz, ez pedig a szabadidősport kiszélesítése, valamint az egészséges életmódra nevelés miatt is rendkívül fontos.

A sportolók nevében Szabó Szilvia köszönte meg a dicsérő szavakat.

"Már nem először vagyunk itt a Parlamentben, de mindig nagyon jó érzés, hogy megbecsülik a teljesítményünket és szeretnek bennünket" - mondta Szabó, aki az Eb-n egy-egy aranyat és ezüstöt, a vb-n pedig mindhárom medálból egyet-egyet gyűjtött.