Vágólapra másolva!
Egy héttel azután, hogy a budapesti birkózó világbajnokságon bronzérmes lett a kötöttfogás 55 kg-os súlycsoportjában, Majoros István újra szőnyegre lépett, ám indulása az osztrák csapatbajnokságon balul sült el. Athéni olimpiai bajnokunk ugyanis vállsérülést szenvedett.

- A vb-n utalt rá, hogy még egyáltalán nem ért véget a számára a versenyidény, mert indul az osztrák csapatbajnokságon. Hogy végződött a múlt hét végi túrája?
- Sajnos rosszul, mert megsérültem. A mérkőzésem közben valami megroppant a vállamban. Bosszantó, hogy ezért utaztam nyolcszázhatvan kilométert Auszria túlsó felébe...

- Mennyire nagy a baj?
- Sajnos most is fáj a vállam, de egyelőre csak pihentetem. Viszont ha rövid időn belül nem javul az állapotom, akkor mindenképpen elmegyek egy ultrahangos vizsgálatra.

- És mi lesz az osztrák csapatbajnoksággal?
- Úgy néz ki, hogy a most hét végi csapattalálkozóra nem utazom ki. De az utána következőn már mindenképpen szeretnék ott lenni.

- Melyik csapatban légióskodik?
- Az AC Hörbranzban. Hörbranz egy kisváros, a svájci határ közelében.

- Esetleg Magyarországról még mások is erősítik a gárdát?
- Igen, Kiss Tamás, aki szintén indult a világbajnokságon, csak éppen ő szabadfogásban, valamint Kun Renátó. De legutóbb csak Tomi birkózott, és ő nyert is. A csapattalálkozókon kötött- és szabadfogásban is rendeznek mérkőzéseket.

- Amíg nem csatlakozhat az együtteséhez, a kényszerpihenőjét mivel tölti?
- A barátnőm mellett vagyok, aki első gyermekünket várja.

- Fiút vagy lányt szeretnének?
- Nekem teljesen mindegy, csak az a fontos, hogy egészséges legyen.

Fábik Tibor