Vágólapra másolva!

Újabb argentin teniszező doppingolt

Lapértesülés szerint újabb argentin teniszező doppingtesztje hozott pozitív eredményt az idei francia nyílt bajnokságon. A Buenos Aires-i La Nacion úgy tudja, hogy a párosspecialista Mariano Hood szervezetében finaszteridre bukkantak, amely hajhullásgátló szerepe mellett alkalmas más tiltott szerek nyomainak eltüntetésére is.

"A nemzetközi szövetség arról tájékoztatott, hogy az egyik doppingtesztem pozitív lett. Már felvettem a kapcsolatot a jogi képviselőmmel" - mondta a 32 éves játékos, aki a cseh Martin Damm oldalán a negyeddöntőig jutott Párizsban. A pályafutása során eddig 13 párostornát nyerő, az idén Palermóban diadalmaskodó Hood hozzátette: kilenc éve szed hajhullás elleni készítményt, viszont arról nem tudott, hogy a szer tavaly novemberben tiltólistára került.

Szerdán a francia L'Équipe című sportnapilap közzétette, hogy a férfi egyesben döntős Mariano Puerta volt az, aki fennakadt a doppingszűrésen az idei Roland Garroson. A 27 éves, korábban már hasonló vétségért büntetett játékos cáfolta, hogy tiltólistás készítményt használt volna, és pert fontolgat.

Az elmúlt öt évben Puerta mellett további három argentin teniszező kapott hosszabb-rövidebb eltiltást tiltott teljesítményfokozók használata miatt: Juan Ignacio Chela (2000), Guillermo Coria (2001) és a jelenleg is büntetését töltő Guillermo Canas (2005). Martin Rodriguez 2003-ban pozitív koffeinteszt miatt figyelmeztetésben részesült.