Vágólapra másolva!
Egységesíteni szándékozik a sportági szervezetek doppingszabályzatát és összhangba hozná a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexével a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF).

A tiltott szerek elleni harc jegyében hozott döntés alapján, a négy Grand Slam-tornát (az ausztrál, a francia, a wimbledoni és az amerikai nyílt bajnokságot), valamint a Davis- és Fed-kupát szervező ITF, a férfi és női viadalok rendezéséért, lebonyolításáért felelős ATP és WTA, a tervek szerint, jövő évtől egységes doppingszabályzatot használ majd. Ez figyelembe veszi a WADA útmutatásait. Az ITF és az ATP már megállapodott a részletekben, míg a WTA-val folynak az egyeztetések.

"Reméljük, hogy hamarosan a WTA is csatlakozik hozzánk, mert ez mindenképpen a sportág érdekeit szolgálná" - jelentette ki Francesco Ricci-Bitti, az ITF elnöke, aki tagja a WADA elnökségének is.

Az ITF és az ATP szerződése alapján, 2010-ig, idényenként ATP-tornákon 600, míg a nemzetközi szövetség égisze alatt rendezett viadalokon 500 férfiakon elvégzett doppingellenőrzés lesz. Az ITF saját versenyein már eddig is ellenőrizhette a nőket, de WTA-rendezvényeken nem.