Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok férfi kajaknégyesből utolsóként Vereckei Ákos is kimondja a boldogító igent szíve választottjának. Horváth Gábor tavaly Las Vegas-ban fogadott örök hűséget párjának, míg Storcz Botond és Kammerer Zoltán már korábban családot alapított.

Vereckei Ákos még Sydney után egy olimpiai fogadáson ismerte meg jövendőbelijét, Monostori Diánát, akinek az idei versenyszezon végén kérte meg a kezét. Az esküvő október 15-én lesz, de Ákos nemcsak a szertartásra készül, már megkezdte az edzéseket a jövő évi szegedi világbajnokságra.

Hivatalosan ugyan csak a jövő hétfőn indul a felkészülés Séra Miklós irányításával, de a Domino-Honvéd bajnoka már második hete napi egy, másfél órát lapátol Csepelen az épp megújuló vízitelepen. Azért a nászút sem marad el, annál is inkább, mert Vereckei a zágrábi világbajnokság után nem ment nyaralni.

A nászutat sikerült az első négy hetes ciklus utolsó hetére időzíteni, így az nem okoz különösebb lemaradást az edzésprogramban, mert a negyedik hét egyébként is mindig visszafogottabb, pihenősebb.

Ákoshoz hasonlóan a másik kétszeres olimpiai bajnok, Kolonics György sem bírta már víz nélkül. Ő is Csepelen edz Ludasi Róbert fiatal tanítványaival, mert Fábiánné Rozsnyói Katalin csapata Kovács Katalinnal és Janics Natasával csak később kezdi el a felkészülést.

A népszerű Koló kényelmes tempóban a fiatalok vízén lapátolva, napi 15 kilométerrel hangolja magát a jövő héttől keményebbre forduló edzésekre.