Vágólapra másolva!
A budapesti birkózó-világbajnokság második napjának délelőttje magyar szempontból hasonlóan alakult a nyitónaphoz, hiszen a 74 kg-os Ritter Árpád személyében ezúttal is egy hazai versenyző jutott be a legjobb nyolc közé, míg Kiss Tamás (84 kg) az első, testvére, Kiss Gergely (96) pedig a második találkozóján szenvedett vereséget, de mindketten reménykedhetnek a vigaszági szereplés lehetőségében.

A kétszeres Európa-bajnok Ritter könnyed, taktikus birkózással magabiztosan verte előbb spanyol, majd moldovai ellenfelét, és készülhet a délutáni negyeddöntőre a kirgiz Talant Jeksenov ellen.

Kiss Gergely a 96 kg-osok között 2-0-s sikerrel kezdett egy kanadai ellenféllel szemben, majd következett az olimpiai bajnok orosz Hidzsmurat Gacalov, akitől nagyon simán kikapott.

Kiss Tamás ugyan az első meccsén kikapott Szasjan Hacijevtől, ám a teljesítményére nem lehet panasz, hiszen látványos, nagy iramú csatában maradt alul.

A fehérorosz birkózó a következő körben lényegesen könnyebben győzött, s a nyolc közé kerülése a magyar vigaszági reményeket is tovább élteti. A program 16 órakor a negyeddöntőkkel folytatódik.