Vágólapra másolva!
Kieséses rendszerű kísérleti versenyt rendez vasárnap, Moszkvában a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM), a mezőnyben ott lesz az olimpiai bajnok, háromszoros világelső Vörös Zsuzsanna, illetve Marosi Ádám is.

Az UIPM a sportág megújítása érdekében keres új utakat, s ebbe a folyamatba illik az orosz főváros meghívásos, pénzdíjas viadala, amelyen a nemzetközi élmezőny vesz részt.

Az elképzelések szerint négyfős csoportokban zajlik majd a verseny, az öt számot közvetlenül egymás után, gyakorlatilag egy helyszínen bonyolítják le, s a győztes lép tovább. A kvartettek első helyezettjei aztán a fináléban találkoznak egymással. További részletek egyelőre nem ismeretesek.

A tapasztalatokat nemzetközi szakértői csoport elemzi majd. Az UIPM megbízásából Magyarországról Pécsi Gábor, az itthoni szövetség főtitkára vesz részt az eseményen megfigyelőként, míg a MÖSZ Kulcsár Antalt, a női válogatott szövetségi kapitányát és Szatmári László nemzetközi versenybírót küldi ki az eseményre. Utóbbiak aztán itthon a szakmai bizottságnak és az elnökségnek számolnak be a tapasztalatokról.