Vágólapra másolva!
Agyműtétet kellett végrehajtani Leavander Johnson amerikai ökölvívón azután, hogy a 11. menetben kiütéses vereséget szenvedett a kihívó mexikói Jesus Chaveztől a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) könnyűsúlyú világbajnoki címmérkőzésén Las Vegasban.

A hazai közönség előtt szereplő 35 éves Johnson segítséggel még kitántorgott az öltözőbe, majd ott összeesett. Azonnal kórházba szállították, ahol megállapították, agyvérzést kapott. A műtét után továbbra is életveszélyben van.

A mexikói Marco Antonio Barrera pontozásos győzelmet aratott az ausztrál Robbie Peden fölött, és így a saját Boksz Világtanács (WBC) kiskönnyűsúlyú címe mellé megszerezte a riválisa IBF-övét is.

Phoenixben szintén gálát rendeztek, ahol ugyancsak mexikóiak diadalmaskodtak. Könnyűsúlyú címmérkőzésen Jose Luis Zertuche a nyolcadik menetben kiütötte az amerikai Jesus Gonzalest, míg váltósúlyban a 43 éves mexikói Julio Cesar Chavez az ötödik menetben kézsérülésre hivatkozva feladta honfitársa, Grover Wiley elleni összecsapását, és a vereség után bejelentette visszavonulását.