Vágólapra másolva!

Moya is indul a somoskői ugrógálán

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a 19. nemzetközi ugrógálán, Somoskőn ismét remek mezőny vesz részt. A szombati verseny idei legnagyobb sztárja a múlt heti Világdöntő férfi magasugrószámának győztese, a kubai Victor Moya lesz.

A két magasugró szám közül egyértelműen a férfiak viadala (kezdés: 14.45) ígérkezik magasabb színvonalúnak, hiszen a 2,35 m-es egyéni csúccsal rendelkező Moya mellett további öt atlétának van legalább 2,30 m-es rekordja. A viadal esélyese a jelenlegi formák alapján Moya, ám a szerb-montenegrói Dragutin Topic (egyéni csúcs: 2,38 m) és az orosz Andrej Tyeresin (2,32) megnehezítheti a dolgát. A hazaiak közül az idén országos csúcsig jutó (2,28) Boros Lászlótól lehet a legtöbbet várni.

A 16.30-kor kezdődő női verseny favoritja a cseh Romana Dubnová (1,96 m), akire a szlovák Diana Laznicková lehet a legveszélyesebb. Hiányzik ugyanakkor a rajtlistáról a legjobb hazai versenyző, Győrffy Dóra, így a "legjobb magyar" címre Bódi Bernadett (1,88) pályázik a legnagyobb eséllyel.

A programot Besenyei Péter műrepülő-világbajnok bemutatója színesíti.