Vágólapra másolva!
Mindkét magyar Európa-bajnok, Ungvári Miklós (66 kg) és Braun Ákos (73) kiváóan szerepelt a kairói cselgáncs-világbajnokság harmadik napján. Braun zsinórban négy győzelmet aratva bejutott a fináléba, míg Ungvári a vigaszágról verekedte el magát a bronzmérkőzésig.

A 73 kg-os Braun Ákos remekelt a világbajnokság harmadik napján. A magyar versenyző - aki egy mulatságos névcsere okán "Laszlo" feliratú dzsudogiban lépett tatamira - két jukóval kezdett az orosz Aszlan Anajevvel szemben, aki különösebb ellenállás nélkül "alibizte" végig a mérkőzést. Kevéssel a vége előtt a paksi kiválóság még kapott egy kokát, s simán győzött.

A második fordulóban a lett Vselovods Zelonijs következett, akit 10 másodperc elteltével megintettek menekülésért. Mindkét dzsúdós próbálkozott, de értékelhető támadásra már nem került sor, így a paksi kiválóság minimális különbséggel nyert az olimpiai bronzérmes ellen.

A legjobb négy közé kerülésért az ukrán Gennagyij Bilogyid várt a magyar fiúra, aki egy intés nyomán, illetve egy sikeres akcióval egy kokára és egy jukóra tett szert. A paksi dzsúdós azonban 2 perc alatt ledolgozta hátrányát, és egyenlő állásnál, 42 másodperc a vége előtt ellenfelét harmadszor is figyelmeztették. A vazarival vezető magyar a hajrában még egy ippongyanús dobást is bemutatott, ezt nem adták meg, de végül nem is volt rá szükség.

A legjobb négy között Braun a román Claudiu Basteával találkozott, aki a meccs felénél akciói nyomán már két kokával vezetett. Ezután csak "maszatolt", megpróbálta kihúzni a végéig, amiért nemsokára megintették. Már-már veszni látszott a mérkőzés, amikor a paksi dzsúdós 5(!) másodperccel a záró dudaszó előtt átforgatta riválisát, és a bíró vazarit ítélt, majd kihirdette őt győztesnek.

A diadal azonban még nem volt végleges, mivel a két oldalbíró nem foglalt állást a mindent eldöntő akció ügyében, így a trió a zsűriasztalhoz járult. Ott félperces huzavona után megállapodtak a felek, és szentesítették a jogos határozatot.

A 2002-es maribori Eb-n aranyérmes Ungvári Miklós erőnyerőként a második körben szállt be a 66 kilósok között, ahol a fehérorosz Alekszandr Slikkel került szembe. A kecskeméti dzsúdós kilépésért és lehúzásért két intést kapott, ám ezután vazarit érően forgatta át ellenfelét. Az akció nem ért véget ezzel, ugyanis a februári Hungária Kupa bajnoka azonnal leszorítást kezdeményezett, melyben riválisa 20 másodpercen át tehetetlenül vergődött.

Ungvári következő meccsén a brazil Joao Derly Junior következett, aki ügyes taktikával egy dobásra kokát kapott, ezzel kis is húzta a meccset. Később a dél-amerikai cselgáncsos újabb győzelmet aratott, amivel bejutott a négy közé, és így a vigaszágra küldte a februári Hungária-kupa bajnokát, Ungvárit.

A magyar dzsúdós a vigaszágon remekelt, először az osztrák Andreas Mittelfellnert, majd az olimpiai és vb-bronzérmes kubai Yordanis Arencibiát is legyőzte. Harmadik meccsén a holland Dax Elmont ellen már a bronzmérkőzés volt a tét. A meglepő hajszerkezettel tatamira lépő hollandot előbb figyelmeztették, majd a kecskeméti kiválóság kokát és jukót dobott rajta. A vége előtt 1:35-tel aztán következett a "szokásos" leszorítás, amely úgy megviselte az ellenfelet, hogy az eredményhirdetés után még percekig aléltan feküdt a földön, és az orvosok élesztgették...