Vágólapra másolva!
Kim Clijsters - Mary Pierce döntő lesz az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután a belga sztár három játszmában, két óra 14 perc alatt legyőzte az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapovát. Elsőként Mary Pierce jutott be a döntőbe, a francia klasszis a szintén orosz Jelena Gyementyjevát búcsúztatta. A férfi párosok fináléjában a hazai közönség előtt szereplő Bob Bryan, Mike Bryan duó diadalmaskodott.

Az első elődöntőben a hatodik helyen kiemelt orosz Gyementyjeva kezdett jobban, az első szettben kétszer is elnyerte a sokat hibázó Pierce adogatását és 34 perc alatt hozta az első szettet. Ezt követően közel tíz percig ápolták Pierce-t, a combjára kötést kapott és a hátát is kezelték. Az ápolás jót tett neki, mert a folyatásban (43 perc) már ellenállhatatlanul teniszezett: remekül adogatott és a tenyeresei is kőkemények voltak.

A harmadik és egyben utolsó felvonásban az orosz teljesen összeroppant, nem jöttek be az adogatásai, csak felvillanásai voltak és végül 2 óra 3 perc elteltével kezet nyújthatott riválisának, aki boldogságában csókokat dobált rajongóinak.

A 30 esztendős Pierce az idei Roland Garroson finálét játszott, Wimbledonban negyeddöntős volt, és ezzel a sikerrel pályafutása legjobb eredményét érte el a US Openen.

A másik elődöntő első szettjét könnyedén nyerte Clijsters, a folytatásban 6:5-nél öt meccslabdája is volt, ám orosz ellenfele valamennyit hárította, és végül a rövidítésben kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban Sarapova rendkívül sokat hibázott, riválisa 4:0-ra majd 5:2-re is vezetett, és végül biztosan győzött. Jellemző a találkozóra, hogy Clijsters mindössze 29, Sarapova pedig 54 (!) ki nem kényszerített hibát vétett.

eredmények
női egyes, elődöntők:
Pierce (francia, 12.) - Gyementyjeva (orosz, 6.) 3:6, 6:2, 6:2
Clijsters (belga, 4.) - Sarapova (orosz, 1.) 6:2, 6:7, 6:3

férfi páros, döntő
Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 2.) - Jonas Björkman, Max Mirnyij (svéd, fehérorosz, 1.) 6:1, 6:4