Vágólapra másolva!

Cselgáncs-vb: Kairóban a magyarok

Kedden késő este megérkezett Kairóba a nyolcfős magyar válogatott, amely csütörtökön kezdi meg szereplését a XIV. cselgáncs-világbajnokságon.

Az egyiptomi fővárostól mintegy 20 kilométerre fekvő repülőtéren a kései időpont ellenére 30 fokos kánikula fogadta a küldöttséget, amely a kötelező procedúrák után elfoglalta szálláshelyét a légikikötőtől alig két km-re található Novotel Hotel Airportban. Mivel a vb-nek otthont adó Kairó Stadion szintén a 16 milliós metropoliszon kívül található Naszrban, így - általános megkönnyebbülésre - a versenyhelyszín megközelítéséhez nem kell majd átkelni az átláthatatlan forgalmi dugóiról hírhedt belvároson.

A szerdai nap egyelőre a ráhangolódásé: Nagysolymosi Sándor, a férfiak szakágvezetője csak délelőtt vezényel rövid átmozgató edzést az öt dzsúdósnak, míg a háromfős női együttest irányító Németh Ferenc pihenésül városnézésre viszi a lányokat.

A világbajnokság első napján, csütörtökön a magyarok közül csak a 100 kg-ban érdekelt, U23-as Európa-bajnok Hadfi Dániel lép tatamira.