Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjébe, miután viszonylag könnyedén, négy játszmában legyőzte a német Nicolas Kiefert. A nők már a négy közé jutásért játszottak, a belga Kim Clijsters elbúcsúztatta Venus Williamset, az orosz párharcból Sarapova került ki győztesen.

Federerre - - aki kemény borítású pályán idén csak az Australian Open elődöntőjében szenvedett vereséget - Kiefer csak a második szettben tudott ráijeszteni, ezzel azonban véget is ért az ellenállás, a 24 éves világelső simán begyűjtötte a hátralévő két szettet, és bemasírozott a nyolc közé, ahol a Sanguinettit búcsúztató argentin Nalbandian vár rá. "Nem voltam igazán elégedett a játékommal az első két szettben. Kiefer szívósan küzdött, nem volt egyszerű túljutni rajta" - nyilatkozta Federer a mérkőzés után.

A nők negyeddöntőinek legnagyobb csemegéjét a Clijsters (4.)-Venus Williams (10.) párharc ígérte. A hazai pályán teniszező amerikai ellen az idén a kemény borításon remeklő belga Clijsters visszafogottan kezdett. A Williams által begyűjtött első játszma után Clijsters kemény harcban megnyerte a második szettet, a harmadikban pedig már csak ő volt a pályán. A másik negyeddöntőben az orosz házicsatát Marija Sarapova (1.) háromjátszmás küzdelemben nyerte honfitársa, Nadja Petrova (9.) ellen.

eredmények
férfiak, nyolcaddöntő:
Federer (svájci, 1.) - Kiefer (német) 6:4, 6:7, 6:3, 6:4
Nalbandian (argentin, 11.) - Sanguinetti (olasz) 4:6, 7:6, 6:4, 6:2
Hewitt (ausztrál, 3.) - Hrbarty (szlovák, 15.) 6:1, 6:4, 6:2
Nieminen (finn) - Verdasco (spanyol) 6:2, 7:6, 6:3

a negyeddöntő párosítása:
Blake (amerikai) - Agassi (amerikai, 7.)
Coria (argentin, 8.) - Ginepri (amerikai)
Hewitt - Nieminen
Federer - Nalbandian

nők, negyeddöntő:
Sarapova (orosz, 1.) - Petrova (orosz, 9.) 7:5, 4:6, 6:4
Clijsters (belga, 4.) - Venus Williams (USA, 10.) 4:6, 7:5, 6:1

(Mobilpress)