Vágólapra másolva!
"Utólag átgondoltuk a történteket, és beismerjük, hogy rossz döntést hoztunk, amikor a vb-n feladtuk középfutamunkat" - mondta Horváth Gábor azon a sajtóbeszélgetésen, amelyet a Sydneyben és Athénban olimpiai bajnok, idei szereplésével azonban egyértelműen csalódást okozott férfi kajaknégyes tagjai kezdeményeztek.

Horváth, valamint Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos és Storcz Botond elárulta: az augusztus végi, zágrábi vb-n a rosszul sikerült, mindössze negyedik helyet hozó előfutam után közösen határozták el, hogy az esetleges B döntős szereplést elkerülendő nem hajtanak a középfutamban.

A sportolók elmondták, még a július végén rendezett, számukra hatodik helyet hozó poznani Európa-bajnokság után is reménykedtek, hogy a vb-n sikerül hozzájuk méltó szereplést nyújtaniuk.

"Tudtuk, éreztük, hogy nem vagyunk túl jó formában, ennek ellenére nyerni mentünk Horvátországba. Az előfutamban aztán szembesültünk a ténnyel, hogy semmi esélyünk" - fogalmazott Storcz.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány a vb után azt mondta: lehet, hogy hibázott, amikor nem cserélt embert a csapaton belül.

"Bár nem a mi feladatunk ezt eldönteni és ezt a lépést meghúzni, de úgy gondoljuk: nem lett volna értelme a cserének" - mondta Vereckei.

A versenyzők hangsúlyozták, hogy 1999 óta tartó, több megszakítással is tarkított közös pályafutásuk során emberileg most vannak a legjobb kapcsolatban egymással, ennek ellenére valószínűleg a vb-n ültek utoljára egy hajóban. Kammerer szerint biztosan így van, a 2006-ra elsősorban egyesbeli szereplését előtérbe helyező Vereckei, valamint Storcz szerint ugyanakkor nem szabad kijelenteni, hogy soha nem fognak már együtt versenyezni, a rangidős, hamarosan 34 éves Horváth pedig elárulta: csak a jövő évi szegedi világbajnokságig tekint előre.

a Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth kvartett eredményei
1999-es vb, Milánó: aranyérem
2000-es Eb, Poznan: ezüstérem
2000-es olimpia, Sydney: aranyérem
2001-es Eb, Milánó: ötödik hely, a négyes szétesik
2004-es Eb, Poznan: aranyérem
2004-es olimpia, Athén: aranyérem, címvédés
2005-es Eb, Poznan: hatodik hely
2005-ös vb, Zágráb: nem jutnak a döntőbe.