Vágólapra másolva!
A Boksz Világtanács (WBC) helyt adott Bernard Hopkins kérésének és elrendelte a 40 éves sztár Jermain Taylor elleni júliusi összecsapásának visszavágóját.

A július 16-án rendezett találkozóig a veterán Hopkins 26 mérkőzésen (24 győzelem/1 döntetlen/1 eredmény nélkül) volt veretlen és valamennyi nagy szervezet - Boksz Világtanács (WBC), Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) - középsúlyú világbajnoki címét birtokolta. A 12 menetes meccs végén megosztott pontozással nyert Taylor, ám az öveitől megfosztott világbajnok - sokakhoz hasonlóan - vitatta az eredményt és panaszt nyújtott be a WBC-hez.

A Boksz Világtanács szakértői a kérést követően kielemezték a mérkőzést és úgy találták, hogy a végeredmény "erősen vitatható" és "rendhagyó". Ennek következményeként kijelentették, kötelező visszavágót rendelnek el, amelynek időpontja december 3.

"Tudtam, hogy helyes lépés volt a WBC-hez fordulni. Nagyon elégedett és boldog vagyok" - mondta az 1988-ban indult profi pályafutása során összesen 46 győzelmet, 3 vereséget és 1 döntetlent jegyző öklöző, aki a júliusi kudarcát megelőzően 1993 májusában kapott ki utoljára, amikor is Roy Jones Jr. győzte le pontozással.