Vágólapra másolva!
Anemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul ügyével az argentin Guillermo Canas, akit a múlt héten doppingolás miatt két évre eltiltott a játéktól a Profi Teniszezők Szövetsége (ATP). A 27 éves sportoló bízik ártatlansága beigazolódásában, s mint elmondta: augusztus 29-én áll a CAS elé.

A döntés óta a világranglista tizedik helyéről a 29-re visszacsúszó játékos a februári, acapulcói torna negyeddöntőjét követően akadt fenn a vizsgálaton, amelynek során a vízhajtók közé tartozó hidroklorotiazidot találtak a leadott mintájában. "Abban hibáztam, hogy nem tettem el az általam használt orvosság dobozát, a gyógyszert a viadal orvosa írta fel nekem" - védekezik Canas.

Az ATP az eltiltás mellett egyesben 525, míg párosban 95 világranglista-ponttól megfosztotta a teniszezőt, akinek ráadásul pénzdíjaiból 276 070 dollárt vissza kell fizetnie a szövetségnek.

Canas már a negyedik argentin játékos, akit tiltott szerek használatán értek: Juan Ignacio Chela 2001-ben, a tavalyi Roland Garros-finalista Guillermo Coria 2002-ben, míg a francia nyílt bajnokságon idén döntős Mariano Puerta 2003-ban bukott le, igaz, ők még az akkori enyhébb szabályok miatt megúszták néhány hónapos eltiltással.