Vágólapra másolva!
A német bajnok Gerald Ciolek nyerte a 32. Tour de Hongrie harmadik szakaszát, amelynek során az elemekkel is meg kellett küzdenie a mezőnynek. Az égszakadást átvészelte a karaván, ám a békéscsabai befutónál egy tömegbukás után két versenyzőt is kórházba kellett szállítani. Az összetettben amúgy nem sokat változott a helyzet, vezet a brit Haynes, negyedik a legjobb magyar, az összetett győzelemre továbbra is esélyes Lengyel Tamás.

Kevéssel a csongrádi rajt előtt elkezdett szakadni az eső, Orosházánál pedig már valóságos vízfal állta a versenyzők útját, a kerekesek ennek ellenére nyeregben maradtak, mi több, a szokottnál is nagyobb tempót diktáltak. Több sikertelen szökési kísérlet is akadt, még a címvédő Remák Zoltán is megpróbált meglépni a mezőnytől, ám az üldözők egyszer sem engedték ki látómezejükből a riválisokat.

Békéscsabán négy kört is megtett a karaván, az izgalmakat pedig fokozta, hogy a harmadik körben egyszerűen összedőlt a célkapu, de szerencsére a nézők közül többen is a rendezők segítségére siettek és a felfújható gumikaput a mezőny orra elől kiemelték a kordonon túlra.

A látványos mezőnybefutót a nemzeti színeket viselő német bajnok Gerald Ciolek nyerte meg, a legjobb magyar, Ivanics Gergely a hetedik helyen ért célba. Az összetett versenyben nem változott jelentősen a helyzet, továbbra is a brit Hamish Haynes áll az első helyen, míg a legjobb magyar, Lengyel Tamás egy pozíciót előrelépve már negyedik.

Egy súlyos bukás is történt a sprint során, többen is elestek, közülük Árvai Attilát és az osztrák Hofmeistert is kórházba kellett szállítani, az első információk szerint nem esett komolyabb bajuk.

Pénteken a Szeghalom és Mezőkövesd közötti 150 km vár a mezőnyre, rajt 10 órakor.

eredmények
3. szakasz, Csongrád - Békéscsaba, 128 km
1. Gerald Ciolek (német, Winfix) 2:46:56 ó
2. Artur Gajek (német, Winfix) azonos idővel
3. Adriaan Helmantel (holland, Apac Team) a.i.
...7. Ivanics Gergely (Pannonia Regional) a.i.

összetett verseny a Michelin Nagydíjért
1. (sárga mezben) 1. Hamish Haynes (brit, Cyclingnews.com) 7:36:52
2. Metzke (német, Winfix) 16 mp h.
3. Fulst (német pályaválogatott) 24 mp h.
4. Lengyel Tamás (magyar, P-Nívó-Betonexpressz) 1:14 mp h.

gyorsasági pontverseny a Magyarország Nagydíjért
1. (zöld mezben) 1. Leif Lampater (német pályaválogatott) 18 pont
2. Haynes 13
3. Fulst (német pályaválogatott) 12

hegyi pontverseny a Toyota Nagydíjért
1. (piros mezben) Jan Kruzic (szlovák, Podbrezová) 3 pont
2. Kusztor Péter (magyar, P-Nívó-Betonexpressz) 2
3. Bartko (német pályaválogatott) 1

a legjobb hazai versenyző (fehér mezben): Lengyel Tamás