Vágólapra másolva!
A jövő héten, hétfőtől szombatig rendezik az olaszországi Montepulcianóban az öttusázók Európa-bajnokságát, amelyre a magyarok hagyományosan több érem megszerzésének reményében utaznak.

Noha a sportág képviselői számára az augusztus eleji varsói világbajnokság lesz az év fő versenye, azért úgy tűnik, mindenki komolyan veszi a kontinensviadalt is. A magyarok mindenképpen a lehetőségek szerinti legerősebb összeállításukban szerepelnek. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy aki kiharcolta a részvételt, az - egy kivétellel - indul is az olaszországi viadalon.

Egyedül az utolsó napokban visszalépő Horváth Viktor hiányzik majd. A fehérvári versenyző májusban az egyik karján érgyulladással bajlódott, a teljes értékű edzéseket csak egy hónapja kezdte el, azóta pedig nem sikerült jó formába lendülnie. Márpedig abban maradtak Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitánnyal, hogy amennyiben nem lesz jó állapotban, inkább nem vállalja az indulást. Helyére Marosi Ádám került.

Az Eb-csapat, nők:
hagyományos egyéni és csapatverseny: Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Szatmári Adrienn - csak egyéniben indul: Máthé Vivien
váltó: Vörös, Füri, Máthé ú

férfiak:
hagyományos egyéni és csapatverseny: Balogh Gábor, Kállai Ákos, Fülep Sándor - csak egyéniben indul: Marosi Ádám
váltó: az egyéni szereplés alapján

"Többen a siker, a győzelem reményében indulnak az Európa-bajnokságon, mi is ebbe a csoportba tartozunk. Szeretnénk érmeket szerezni, s ha ezek közül egy arany lesz, elégedettek leszünk" - mondta a mieink szövetségi kapitánya.

"Füri Csilla még nem gyógyult ki teljesen a mexikói Világkupán összeszedett betegségéből, továbbra is köhög, Vörös Zsuzsa most kezdi összeszedni magát azután, hogy a bonni versenyen három hete leesett a lóról, Szatmári Adrienn pedig a héten védte meg a diplomamunkáját, vagyis szinte mindenkinek akadt valami gondja. Ezzel együtt úgy hiszem, tartható az a cél, amit az év elején megfogalmaztam, azaz egyéniben valamelyik versenyző az első hatba kerül, csapatban pedig érmet szerzünk. Persze azért szükség lesz a szokásos öttusaszerencsére is, például egy jó lósorsolásra" - fogalmazott az esélyeket illetően Kulcsár Antal, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A program:
június 20., hétfő: a hagyományos férfi egyéni és csapatverseny selejtezője
június 21., kedd: a hagyományos női egyéni és csapatverseny selejtezője
június 22., szerda: a hagyományos férfi egyéni és csapatverseny döntője
június 23., csütörtök: a hagyományos női egyéni és csapatverseny döntője
június 24., péntek: férfi váltó
június 25., szombat: női váltó