Vágólapra másolva!
Miskolcon a Városháza Dísztermében szerda este tartották meg Lékó Péter és Michael Adams nyolcjátszmás párosmérkőzésének a megnyitóját és a sorsolást.

A viadal fővédnöke, Káli Sándor polgármester köszöntötte a két világklasszist s a megjelent vendégeket. A sorsoláson Adams válaszhatott két doboz közül, amelyekben a T-Mobile ajándékaként egy-egy Nokia 6230-as multimédiás mobiltelefon volt. Adams a fehér készüléknek örülhetett, a csütörtöki első játszmában a világos bábukat vezeti majd.

A honi sakkélet idei legjelentősebb viadalának nyitóünnepségén Michael Adams és Lékó Péter is köszönetet mondott Miskolc városnak a párharc megrendezéséért, hozzátéve, hogy már nagyon várják a partikat. A szuperklasszisok jól állták az autogramkérők rohamát, a színvonalas műsorfüzet aláírásukkal még értékesebb.

Csütörtök délután 16 órakor kezdődik a párharc, Michael Adams első lépését Káli Sándor polgármester teszi meg. A világhálón a legjelentősebb portálok átveszik a www.lekoadams.info közvetítését, a www.chesspro.ru honlapon Szergej Sipov nagymester élőben elemzi is majd a játszmákat.

"Ki lesz gyorsabb?" - teszi fel a kérdést a szakíró beharangozó cikkében. A 25-25 perces rapid partikban a gyors döntés, az intuíció mindennél fontosabb. Lékó angol ellenfelét a második legjobb rapid játékosnak tartja, nagymesterünk véleménye szerint csak Viswanathan Anand előzi meg. Péter számára nagy szakmai kihívás a meccs, presztízscsatát vár, szoros eredménnyel.

Verőci Zsuzsa