Vágólapra másolva!
Kilenc cselgáncsozó képviseli a magyar színeket Rotterdamban a péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokságon, amely egyben az olimpiai bajnok Kovács Antal utolsó világversenye is lesz. A 100 kg-os paksi kiválóság a tavaszi Világkupa-viadalok közül Rómában arany-, Bukarestben pedig bronzérmet nyert, és tekintélyes medálgyűjteményéből már csak a kontinenselsőség hiányzik.

"Bár az év végi csapat Eb-n még valószínűleg elindulok, de az igazi nemzetközi megméretésekből ez lesz a végállomás. Jó formában vagyok, ami elég lehet egy dobogós helyezéshez, de az érem színe már szokás szerint apróságokon múlik. Remélhetőleg nem lesz olyan pechem, mint tavaly Bukarestben, amikor szemproblémáim miatt vesztettem el a döntőt" - mondta a decemberi bokaműtétje után márciusban visszatért "Atom Anti", akinek súlycsoporttársa, az olasz fővárosban harmadik Hadfi Dániel ezúttal kiszorult az utazó keretből, cserébe viszont ő vehet részt a kairói világbajnokságon szeptemberben.

A hatfős férfi válogatott tagja lesz még a februári Hungária Kupán bronzérmes Burján László (60), a két éve Európa-bajnok Ungvári Miklós (66), a varsói Vk-erőpróbán harmadik Braun Ákos (73), a Bukarestben döntős Gera Csaba (81) és a tavasszal három Vk-érmet begyűjtő Bor Barna (+100). Az eredetileg szintén keretbe jelölt, junior vb-második Rajcsányi Gergő (90) a felkészülés során combizom-szakadást szenvedett, és legalább féléves pihenőre kényszerül.

"Nagyszerű Vk-menetelésen vagyunk túl, ami szép reményekre jogosít fel, én legalább két érmet várok a fiúktól. A fiatalok közül Burján és Bor nagy lehetőség előtt áll, míg a rutinos Ungvári, Braun, Gera és Kovács Anti remélhetőleg hozza a klasszisát" - jelentette ki Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető.

Forrás: MTI

Kovács Antal dobóra vágyik

A nőknél csupán két bronzérem volt a termés a Világkupa-sorozatban, és Hollandiába is csak hárman utazhatnak az U23-as Eb-n ötödik Perge Ilona (48), a tavalyi olimpiáról épphogy lemaradó Szabó Brigitta (63) és a Papp László Sportarénában októberben junior világbajnok Mészáros Anett (70) személyében.

"Mivel rendkívül fiatal a csapat, konkrét elvárásokat nem fogalmazhatok meg, de valamelyik lánynak meghozhatja az áttörést ez az Eb. Szabó Brigi első idényét tölti a 63 kg-ban, Anettnek ha kijön a lépés, bármire képes lehet, míg Perge Ilona betegség miatt sokat kihagyott, de természetesen benne is nagyon bízom" - fejtegette Németh Ferenc szövetségi kapitány a tatai edzőtáborból.

A küldöttség csütörtökön kora reggel kel útra, és hétfőn 12.15-kor érkezik vissza Ferihegyre.