Vágólapra másolva!
Szegeden, az 53. nőisakk-bajnokság hetedik fordulójának rangadója, Lakos Nikoletta és Gara Anita játszmája döntetlennel végződött. Mádl Ildikó nehéz végjátékban kényszerítette feladásra Gara Tíciát. A győzelemmel kétszeres olimpiai bajnoknőnk befogta Lakos Nikolettát. Ötödik nyerését könyvelte el Schneider Veronika, akinek a hátralevő két játszmájából még másfél pontra lenne szüksége a nagymesteri normához.

Két fordulóval a II. Szeged-kupáért is folyó bajnokságon ismét holtverseny az élen. Tovább tart Lakos Nikoletta és Mádl Ildikó versenyfutása a bajnoki címért. Lakos Nikoletta félpontos előnnyel kezdte a hetedik játéknapot, de nehéz ellenfél várt rá, Gara Anita.

A Caro-Kann védelmű partiban Nikolettának meg kellett izzadnia a döntetlenért, mert a négybástyás végjáték sötétre volt előnyösebb. Világos helyzetét állandó időzavar is nehezítette, Anita kihagyta az esélyes folytatást, Niki remivel megmenekült. Mádl Ildikó nehéz végjátékot vezetett győzelemig.

Schneider Veronika a megnyitást kissé furcsán játszotta, de támadáshoz jutott. Domáyn Zsófia elvétette a helyes védekezést. Nem lépte át a félpályát Ignácz Mária és Rudolf Anna, óvatos játékuk vége logikusan remi lett. Décsey Kata egyetemi vizsgája miatt késve kezdődött Albert Kornélia elleni partija, kétórás játszmájuk döntetlennel zárult.

A 7. forduló eredményei:
Schneider Veronika (2241) - Domány Zsófia (2056) 1 - 0 (Colle megnyitás, 41)
Décsey Kata (2151) - Albert Kornélia (2171) döntetlen
Mádl Ildikó (2375) - Gara Tícia (2296) 1 - 0 (Szicíliai védelem, 59)
Ignácz Mária (2195) - Rudolf Anna (2210) döntetlen (Szabálytalan megnyitás, 38)
Lakos Nikoletta (2342) - Gara Anita (2400) döntetlen (Caro-Kann védelem, 54)

A bajnokság állása:
1-2. Lakos Nikoletta és Mádl Ildikó 5,5 pont
3. Schneider Veronika 5
4. Gara Anita 4,5
5-6. Ignácz Mária és Rudolf Anna 4
7. Gara Tícia 3,5
8. Domány Zsófia 2
9-10. Albert Kornélia és Décsey Kata 0,5

A 8. forduló párosítása:
Domány Zsófia - Gara Anita
Rudolf Anna - Lakos Nikoletta
Gara Tícia - Ignácz Mária
Albert Kornélia - Mádl Ildikó
Schneider Veronika - Décsey Katalin

Verőci Zsuzsa