Vágólapra másolva!
A Szegeden zajló 53. női sakkbajnokság harmadik fordulójában ismét öt győzelem született. Az élen álló kettős, Mádl Ildikó és Lakos Nikoletta harmadik győzelmét könyvelhette el. A negyedik játéknapon küzdenek meg egymással. Gara Anita sötéttel könnyedén nyert a rossz tervet választó Schneider Veronika ellen. Rudolf Anna lépett előre a negyedik helyre.

A II. Szeged-kupa nevet is viselő viadal harmadik fordulójának játszmáit ezúttal jóval nagyobb érdeklődés kísérte. Szombattól-hétfőig Szeged a Korcsoportos rapid bajnokság rendezője is, sokan átlátogattak a női bajnokságra. A küzdőszellem változatlanul kifogástalan, nagy harc dúl minden partiban, a játszmák befejező szakaszában, az időzavaros kapkodásban érvényesül a rutin. A játéknap első győzelmét Gara Anita aratta. A mezőny legmagasabb értékszámú nagymestere sötéttel viszonylag könnyedén nyert Schneider Veronika ellen, aki rossz tervet választott a számára kicsit ismeretlen állásban. Komoly mezőgyengeségek keletkeztek világos állásában, és ezt a válogatott Anita hibátlanul használta ki.

Követte nővére jó példáját Tícia, a szicíliai védelem Szvesnyikov változatában játszotta túl ellenfelét. Ignácz Mária sokáig nagyon jól állta a sarat a kétszeres olimpikon Mádl Ildikóval szemben a spanyol megnyitású partiban. Az időzavar közeledtével azonban viharfelhők gyülekeztek a magára hagyott sötét király körül, egy taktikai elnézés vetett véget a mezőny legfiatalabb versenyzője hősies ellenállásának. Décsey Kata is sokáig kielégítően állt Lakos Nikoletta ellen, az időzavarban azonban gyalogot vesztett, és anyagi előnyét Niki érvényesítette. Rudolf Anna az első fordulóban elszenvedett veresége után két nyeréssel javított helyezésén, és feljött a negyedik helyre.

A 3. forduló eredményei:
Gara Tícia (2296) - Domány Zsófia (2056) 1 - 0 (Szicíliai védelem, 26)
Albert Kornélia (2171) - Rudolf Anna (2210) 0 - 1 (Francia védelem, 36)
Schneider Veronika (2241) - Gara Anita (2400) 0 - 1 (Car-Kann védelem, 29)
Décsey Kata (2151) - Lakos Nikoletta (2342) (vezérindiai védelem, 53)
Mádl Ildikó (2375) - Ignácz Mária (2195) 1 - 0 (Spanyol megnyitás, 48)

A bajnokság állása:
1-2. Lakos Nikoletta és Mádl Ildikó 3 pont
3. Gara Anita 2,5
4. Rudolf Anna 2
5. Gara Tícia 1,5
6-8. Domány Zsófia, Ignácz Mária és Schneider Veronika 1
9-10. Albert Kornélia és Décsey Kata 0

A 4. forduló párosítása:
Domány Zsófia - Ignácz Mária
Lakos Nikoletta - Mádl Ildikó
Gara Anita - Décsey Kata
Rudolf Anna - Schneider Veronika
Gara Tícia - Albert Kornélia

Verőci Zsuzsa