Vágólapra másolva!
Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Póta Georgina is bravúros győzelmet aratott a 48. egyéni asztalitenisz vb hétfő esti programjában, a női egyes második fordulójában. A három magyar versenyző egyaránt ázsiai asztaliteniszezőt győzött le, s ez növeli a sikerek értékét.

A legdrámaibb csatát Bátorfi Csilla vívta a japán Umemura ellen. A magyar női csapat rangidős játékosa úgy nyerte meg mérkőzését 4-3-ra, hogy a harmadik szettben 0-3-ról győzött 11-3-ra, majd a mindent eldöntő hetedik játszmában 4-8-ról 11-8-ra. A csaknem egyórás mérkőzés a játék minden szépségét felvonultatta, s Bátorfi megint igazolta klasszisát.

Csakúgy, mint Tóth Krisztina, aki a japán Fudzsi elleni mérkőzésén már a hatodik találkozóját játszotta hétfőn. Tóth keze nem remegett meg, s 4-2-re nyert. Póta Georgina a szingapúri Tan Paey ellen játszott, s hatalmas csatában szintén 4-2-re diadalmaskodott. Ezzel mindhárman bejutottak a legjobb 32 közé.

Kiesett a férfi egyes második fordulójában Pázsy Ferenc, akit az orosz Szmirnov vert 4-1-re. Ugyancsak búcsúzott a vegyespárosok versenyétől a Fazekas Péter, Tóth Krisztina és a Jakab János, Fazekas Mária kettős is. A magyarok mérlege a vb harmadik napján tíz győzelem és nyolc vereség, ugyanakkor már csak női játékosok vannak versenyben a világbajnokságon: Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina, Póta Georgina egyesben és a Bátorfi, Tóth női páros. Egyesben újabb három ázsiai versenyző következik - közülük az egyik osztrák színekben indul - párosban pedig a legjobb 8 közé jutásért az olasz Stefanova, Tan Monfardini kettős.

női egyes második forduló (a legjobb 32 közé jutásért):
Bátorfi Csilla - Umemura (japán) 4-3 (8, -5, 11, 5, -6, -11, 8)
Tóth Krisztina - Fudzsi (japán) 4-2 (8, 8, 8, -9, -11, 9)
Póta Georgina - Tan Paey (szingapúri) 4-2 (-5, 8, 11, -8, 8, 7)

férfi egyes 2. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):
Szmirnov (orosz) - Pázsy Ferenc 4-1 (9, -9, 9, 3, 3)

vegyes páros 3. forduló (a legjobb 16 közé jutásért):
Vang Hao, Vang Nan (kínai) - Fazekas Péter, Tóth Krisztina 4-2 (11, -6, 2, 4, -8, 9)
Leung Csu, Szong Ah (Leung Chu, Song Ah, hongkongi) - Jakab János, Fazekas Mária 4-0 (11, 5, 7, 7)

(MTI)

Korábban:
Tóth és Póta is győzött a pingpong-vb-n