Vágólapra másolva!
Kiss Sebő bravúros teljesítménnyel bejutott a döntőbe a hat viadalból álló, egyenként 10 ezer dollár összdíjazású Raiffeisen Grand Prix-teniszsorozat első állomásán, a fővárosi Park Teniszklubban.

A magyar játékos, aki szabadkártyával indult a viadalon, 1 óra 42 perc alatt, három játszmában győzött a torna első kiemeltje, az izraeli Harel Levy ellen, aki négy éve még a 30. volt a világranglistán.

A közel egyórás első szettet a rövidítésben nyerte meg Levy, ám a folytatásban rendkívül határozott alapvonaljátékával Kiss felülkerekedett ellenfelén és mindössze 16 perc alatt kiegyenlített. A döntő játszmában az izraeli azonnal elnyerte a magyar adogatását, ám ezzel el is lőtte minden puskaporát, mert a hazai teniszező sorozatban öt játékot nyert. A hajrában Levy még tett néhány "bátortalan" kísérletet arra, hogy megfordítsa a meccset, ám csak a szépítésre futotta az erejéből.

"Szeretném megköszönni Lukács Dénesnek és Balázs Györgynek, hogy a korábbi fordulókban ilyen alaposan kifárasztották ellenfelemet. A viccet félretéve, jól ment a játék, a hullámvölgyet sikerült átvészelnem és készülök a vasárnapi fináléra" - mondta Kiss. "Sajnálom, hogy nem tudtam nyerni, de az ellenfelem jobb volt" - nyugtázta vereségét Levy.

Eredmény, egyes elődöntő:
Kiss Sebő - Levy (izraeli, 1.) 6:7 (3-7), 6:0, 6:3
Grega Zemlja (szlovén) - Nikola Ciric (szerb-montenegrói) 6:3, 6:4

páros, döntő:
Hadad, Levy (izraeli, 4.) - Martinovic, Topic (horvát) 5:7, 6:2, 6:1

A viadaloknak a Park Teniszklub mellett Miskolc, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szolnok, végül újra Budapest ad otthont. A sorozaton legtöbb pontot elérő négy magyar játékos, valamint a december 1-jei hazai ranglista négy legjobbja alkotja a hagyományos, egymillió forint összdíjazású Mesterverseny mezőnyét, amely ezúttal új helyszínen, Keszthely közelében, a Club Dobogómajor pályáin szerepel majd. Tavaly és tavalyelőtt Bardóczky Kornél diadalmaskodott a decemberi tornán.