Vágólapra másolva!
A magyar indulók közül egyedüliként selejtezőre kényszerülő Jakab János két győzelemmel kezdett a kvalifikációban a Sanghajban szombaton megkezdődött 48. egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.

A fiatal játékos előbb egy Seychelle-szigeteki, majd egy mauritiusi versenyzőt vert könnyedén, egyformán 4-0-ra. Mivel harmadik, katari ellenfele nem érkezett meg a vb helyszínére, ezzel a két sikerrel megnyerte selejtezőcsoportját és vasárnap már a 128-as főtáblára jutásért állhat asztalhoz egy másik csoport első helyezettje ellen.

Eredmények, férfi egyes, selejtező:
Jakab János - Peter Youpa (Seychelle-szigeteki) 4-0 (2, 2, 7, 7)
Jakab - Chan Yook (mauritiusi) 4-0 (8, 8, 3, 1)

Vasárnap nyolc találkozón lesznek érdekeltek a magyarok. A délutáni programban a Fazekas Péter-Pázsy Ferenc páros a szám kínai olimpiai bajnokai ellen lép asztalhoz, ezen az összecsapáson már a szettnyerés is bravúrnak számítana a magyarok részéről.

A vasárnapi program (magyar idő szerint):
4 ó: Jakab mérkőzése a férfi egyes főtáblára jutásért

női páros, a 32 közé jutásért: 13.30 ó: Fazekas Mária, Póta Georgina-Kovtun, Sorocsinszkaja (ukrán) és Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina-selejtezőből érkező ellenfél

férfi páros, a 32 közé jutásért: 14.15 ó: Fazekas Péter, Pázsy Ferenc-Csen Csi, Ma Lin (Chen Qi, Ma Lin, kínai) és Jakab, Zwickl Dániel-Primorac, Tosics (horvát)

női egyes, a 64 közé jutásért: 15 ó: Bátorfi-Reed (amerikai) és Fazekas-Ramirez (spanyol)

férfi egyes, a 64 közé jutásért: 15.45 ó: Pázsy-Cioti (román)