Vágólapra másolva!
A hét második felében folytatódik a női öttusázók Világkupa-sorozata: a csütörtökön kezdődő székesfehérvári viadal a magyar résztvevők számára már csak azért is fontos lesz, mert egy sikeres szereplés Eb-, illetve vb-részvételt érhet.

Március közepén a mexikóvárosi Acapulcóban kezdődött a Vk-idény, Szatmári Adrienn negyedik, Füri csilla nyolcadik, Máthé Vivien tizenharmadik, Pál Rita huszadik lett. Ezúttal a teljes hazai élmezőny elindul, így rajthoz áll a legutóbb, két éve győztes Füri - tavaly Budapesten rendezték a magyarországi versenyt -, illetve az elmúlt évben harmadik egyéni világbajnoki győzelmét begyűjtő, Athénban olimpiai bajnok Vörös Zsuzsanna is.

Kulcsár Antal szövetségi kapitány az esemény keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az acapulcói és a székesfehérvári verseny alapján jelöli ki az Eb-, illetve vb-csapatot. A kontinensviadalra az olaszországi Montepulcianóban június második felében, a vb-re pedig Varsóban augusztus elején kerül sor. A szakvezető még hozzátette, 19 ország 60 versenyzője, egyben nagyon erős mezőny gyűlt össze, a magyarok mellett ugyanis az oroszok, a lengyelek, az olaszok és a fehéroroszok is a legjobb összeállításukban szerepelnek, de a litván, a francia és a brit élversenyzők is itt lesznek Georgina Harland kivételével.

A kétcsoportos selejtezőt csütörtökön, a döntőt szombaton rendezik, vasárnap - immár hagyományosan - a váltóra kerül sor, várhatóan 12 csapat részvételével. Az egyes számokat a már jól bevált helyszíneken - az Alba Volán lőterén, a Köfém sportcsarnokban, a városi uszodában és Jakab Endre lovardában - bonyolítják le.