Vágólapra másolva!
Ritter Árpád és Aubéli Ottó győzelemmel kezdte, majd vereséggel folytatta szereplését a Várnában zajló birkózó Európa-bajnokságon a szabadfogásúak versenyein. Wöller Ákos kiesett.

A kétszeres Eb-győztes, s ezúttal a 84 kg-ban szereplő Ritter a 16 közé jutásért a bolgár Petar Kaszabovval mérkőzött, s nagyon meggyőző teljesítménnyel, két menet alatt verte riválisát.

Ritter a német Davyd Bichinashvilivel szemben elvesztette az első menetet, majd a másodikban javított, a mindent eldöntő harmadikban azonban ismét a német volt a jobb, így ő lépett a nyolc közé.

A 120 kg-ban érdekelt Aubéli rögtön a nyolc közé kerülésért léphetett szőnyegre, és az esélyeknek megfelelően két menet alatt végzett a brit Baljit Koonerrel. Aubélinek ugyanakkor nem sok esélye volt a Vagyim Taszojev elleni negyeddöntőben. Az ukrán birkózó könnyedén, két menet alatt verte a magyar versenyzőt.

A vereségek még nem jelentik a két magyar búcsúját, ugyanis Taszojev és Bichinashvili is elődöntős, s amennyiben bejutnak a fináléba, Ritter és Aubéli is a vigaszágra kerül, ahol legjobb esetben akár bronzérmet is szerezhetnek.

A 66 kg-os Wöllernek a török Mehmet Macitot kellett volna legyőznie a 16 közé kerüléshez, ám ez nem sikerült: a simán elvesztett első két perc után ugyan a második menetet megnyerte a magyar birkózó, a harmadikban azonban a török szerezte meg a döntő pontot. Wöller számára véget ért az Eb, miután az őt verő török a következő körben kikapott.