Vágólapra másolva!
Eisenkrammer Károly, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének (MKSZ) februárban megválasztott elnöke közleményben határolódott el az MKSZ előző vezetésének pénzügyeit Debreczeni Tibor vezetésével vizsgáló felügyelő bizottság elmarasztaló jelentésétől. 

"Március 18-án egy kerékpáros szakmai fórumnak indult megbeszélésen voltam jelen, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének 2005. február 6-án megválasztott új elnökeként. Meglepetéssel találkoztam ifj. Debreczeni Tibor szövetséget illető vizsgálatának eredményével, melyet Debreczeni azelőtt adott át az újságíróknak, mielőtt a korábban megbeszéltek értelmében az MKSZ elnöksége azt láthatta, tanulmányozhatta volna" - áll a közleményben.

Eisenkrammer az MKSZ elnökségének nevében Debreczeni magánvéleményének tekinti a jelentést, s jelzi, hogy ezt a pénteki megbeszélésen is elmondta, ám a sajtóban az nem kapott nyilvánosságot.

Az fb pénteki sajtótájékoztatóján nyilvánosságra hozott adatok szerint a Bor Sándor vezette korábbi elnökség 19,5 millió forinttal nem tud elszámolni. A bizottság emellett megállapította, hogy "súlyos bűncselekmények történtek, úgymint hűtlen kezelés, a számviteli fegyelem megsértése, sikkasztás, adócsalás, nagy értékre elkövetett csalás és zsarolás".

Debreczeni hangsúlyozta, hogy az összeg nagyobb részt az állami és a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) érkező támogatásokból, valamint a szövetség bankszámlájáról felvett 12,8 millióból tevődik össze. Az MKSZ adósságállománya egyébként húszmillió forint.

A testület vizsgálódásai alapján utasította a jelenlegi vezetést: tegyen feljelentést, indítson belső vizsgálatot és rendelje el az utóbbi öt év részletes gazdasági, pénzügyi elszámolását, a könyvelés zárolását, s azonnali hatállyal hívjon össze rendkívüli elnökségi ülést. A MKSZ helyzetéről és terveiről az új elnökség jövő csütörtökön tart sajtótájékoztatót.